Alle ploegen die thuis spelen, dat maakt mijn taak voor de nabeschouwing een stukje makkelijker. Na een lang dagje Rohda heb ik toch wel kunnen concluderen dat ik van voorspellen niet zo veel kaas heb gegeten en dat ik deze week het stokje maar beter door kan geven aan iemand anders.

Kangoeroes
 Het Sinterklaasfeest was een groot succes. Vele blije kinderen en sint en zijn pieten hebben zich afgelopen zaterdagochtend goed vermaakt in de kantine. Met een mooi poppenkastverhaal, tapdanspieten en uiteindelijk de komst van de sint met de pakjes. Op het feest zijn mooie foto’s gemaakt door Theo Aurik , zeker even de moeite waard om een kijkje te nemen. Nadat alle kinderen een cadeautje hadden gekregen, werden de sint en zijn pieten uitgezwaaid en was het feest alweer voorbij.

Rohda E1
De E1 was ook in groten getale aanwezig bij het sinterklaasfeest en mochten al snel daarna hun wedstrijd spelen. Of ze met hun gedachten nog bij Sinterklaas zaten weet ik natuurlijk niet, maar helaas lukte het niet om zo goed te spelen als dat ze kunnen. Uiteindelijk wist de E1 zich nog wel te herpakken en werd er nog wel gescoord en de strafworpen werden wel gewonnen met 4-3! Gewoon lekker jullie best blijven doen en lekker plezier hebben met z’n allen en dan ben ik er van overtuigd dat jullie volgende keer niet alleen de strafworpen gaan winnen!

Rohda D1
De speelde zaterdag tegen het grote EKVA. Bijna de hele ploeg van EKVA was een stukkie groter dan de onzen. In de eerste helft kwamen we goed mee met EKVA en gingen jullie met 2-2 de rust in. Helaas was daarna het verzet al wel een beetje gebroken en werd er uiteindelijk verloren met 2-6. Jammer maar helaas, volgende keer gaat het vast wel weer beter. Dat neemt nog niet weg dat jullie wel goed bezig zijn met jullie coaches. Er komt steeds meer lijn in jullie spel en als jullie op deze manier doorgaan komen de punten vanzelf!

Rohda C1
De C1 speelde zaterdag tegen KIOS. In een niet hele zware wedstrijd voor onze C1 werd KIOS met 6-3 over de knie gelegd. Deze score had volgens mij nog wel iets groter kunnen zijn, want ondanks het grote overwicht, ging onze C1 mee in het tempo van KIOS en wist daardoor niet echt hun klasse ook uit te drukken in de uiteindelijke score. Jammer was dat wel, maar desalniettemin mochten we natuurlijk wel gewoon 2 punten bijschrijven en daar worden we natuurlijk altijd wel blij van.

Rohda A1
De A1 mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen TOP A3. En dat was een tegenstander zoals we die nog niet waren tegengekomen afgelopen seizoen. TOP was een grote ploeg met veel schotkracht en daar hadden wij het heel lastig mee. Onder de druk hadden we moeite met de bal rond laten gaan en daardoor konden we niet in ons eigen gebruikelijke spelletje komen. Ook verdedigend sprongen we te veel in en hadden we daardoor moeite TOP te bedwingen. Na de thee werd TOP iets beter aan banden gelegd, maar we bleven moeite houden met scoren. Over de hele wedstrijd gewoon terecht verloren van een veel feller TOP. Een goede wakeup call dat we toch er iets harder er met elkaar voor zullen moeten knokken als we van dit soort ploegen willen gaan meedoen en winnen.

Rohda 4
Nog een wedstrijd waarvan ik de uitkomst goed van voorspeld had was die van Rohda 4. In een spannende gelijkopgaande wedstrijd wisten wij gelukkig richting het einde een gaatje te slaan en afstand te nemen van ZKC. Daar waar enkele andere sterren schitterden vanaf een goed bezette bank, deed Jordy dit vanuit het veld, waardoor het niet helemaal de ervaring was die de wedstrijd besliste. Nog voor de geïnteresseerde een aantal antwoorden: Marco Lauf speelde natuurlijk niet op zijn kicksen, dat mag natuurlijk niet, maar zijn doelpuntenproductie lijkt daar niet echt onder te lijden.

Rohda 3
Rohda 3 wist de avond succesvol af te sluiten door een goede pot op het polyurethaan neer te leggen tegen het gevreesde BEP 3. In de wedstrijd die gelijk op ging wist Rohda 3 de hele wedstrijd goed als één team samen te werken. BEP probeerde dit te ontregelen door hele wedstrijd achter te verdedigen, maar ons derde liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en wist samen dit op te lossen. Tegen het einde van de wedstrijd werd eindelijk een gaatje geslagen en dit werd volwassen volgehouden en goed uitgespeeld. Een overwinning die perspectief biedt voor het 3e.

Rohda 2
Dan nu het keurkorps van Imre, dat werd niet het stuntje wat ik er van tevoren van had gehoopt. We konden de goede wedstrijd van vorige week niet echt een gevolg geven. Helaas waren er te veel mensen die niet echt lekker in de wedstrijd zaten en dan word het heel lastig tegen een goede ploeg zoals NIC. Een goed leermomentje voor onze jonge ploeg. We waren volgens mij te veel bezig met randzaken, waardoor we zelf te weinig aan goed korfballen toe kwamen waardoor we een terechte nederlaag moesten incasseren. Weliswaar staan we nu op plek 7, maar gezien ons zware programma tot dusver weinig redenen om ons zorgen te maken, als je het mij vraagt. Volgende week een goede kans ons te revancheren tegen Sparta Zwolle.

Rohda 1
En last but not least, het sterrenensemble van Ruud. De wedstrijd van afgelopen zaterdag stond in schril contrast met de wedstrijd van vorige week. De ploeg straalde rust en vertrouwen, ook op momenten dat het even minder ging, werd er snel samen een plannetje bedacht om het tij te keren. Dit alles zorgde ervoor dat het publiek een hele leuke wedstrijd voorgeschoteld kreeg tussen 2 goede ploegen, met een scheidsrechtersduo die een echt een goede wedstrijd floot. Dit alles maakte deze wedstrijd, een wedstrijd waar ons eerste echt aan klantenbinding deed, met het ene doelpunt nog mooier dan de andere. Ook toen het aan het einde nog even spannend leek te worden was daar ouderwets Fred, zoals hij wel vaker tegen NIC. heeft gedaan de laatste jaren, die met 2 verlossende schoten de overwinning over de eindstreep heen tilde. Afgelopen zaterdag gaf de burger en moed en ik hoop dan ook dat we in staat deze vorm vast te houden en meer van dit soort attractieve wedstrijden te spelen.