Afgelopen zaterdag was het dan zo ver: het grote Sinterklaasfeest voor alle kinderen tot circa 8 jaar.  Sinterklaas kwam naar de Rohda kantine met maar liefst 4 pieten. Waren we vorig jaar blij dat er 26 kinderen op het feest waren, dit jaar waren er maar liefst 44 kinderen die dit feest bij ons kwamen vieren. Dat is een goed teken: het gaat weer goed met de club. We hebben veel nieuwe kinderen erbij gekregen dit jaar.

Om 10.00 uur waren de meeste kinderen wel aanwezig en toen alle kinderen binnen waren kon het feest beginnen. Er kwamen er twee kleine Pietjes binnenwandelen. We begrepen eerst niet zo goed waaarom zij alleen kwamen. Waar was Sinterklaas? Deze Pietjes begonnen op heerlijke muziek lekker te dansen en dat deden ze heel goed. Sinterklaas had zijn danspieten dus alvast vooruit gestuurd. De kinderen konden lekker meedansen. Deze danspieten moest naar nog meer optredens en konden dus niet te lang blijven. Het was tijd om de poppenkast te beginnen. De kinderen namen plaats bij de poppenkast met een lekker glaasje limonade en een speculaasje. Het verhaal van de poppenkast ging over de volgboot van Sinterklaas en de kinderen reageerden enthousiast op het verhaal. Er werd weer flink geschreeuwd en meegedaan.

Na dit mooie poppenkastverhaal gingen ze allemaal een mooie sinterklaasmuts maken. Ze mochten allemaal stickers op hun muts plakken en er kwam dan een naamsticker op. Daarna werden de mutsen goed vastgeniet en had ieder kind zijn/haar eigen sinterklaasmuts op. Dat stond natuurlijk heel gezellig. De kangoeroes en de nieuwe kinderen van de F-jes gingen even met deze mooie mutsen naar buiten om een leuke groepsfoto te maken.

Inmiddels was het al wat later geworden natuurlijk en zaten alle kinderen toch echt op het bezoek van Sinterklaas en de Pieten te wachten en ja hoor, gebons op de ramen en daar was Sinterklaas met zijn Pieten. Sinterklaas werd weer welkom geheten in de Rohda-kantine. Sinterklaas keek zijn ogen uit toen hij zag hoeveel kinderen er dit jaar waren gekomen. Er was dus niet teveel tijd voor lange verhalen en gekkigheid van de Pieten. Alle kindjes werden bij Sinterklaas geroepen en konden wat vertellen, kregen hun cadeautje en natuurlijk de lekkere pepernoten van de pieten. Eindelijk hadden alle kinderen een cadeautje en kon het aftellen beginnen en bij 0 mocht iedereen zijn/haar pakje open maken. Iedereen was weer blij met de mooie cadeau’s die Sinterklaas ook dit jaar weer had meegenomen. Er werden nog wat liedjes gezongen en de kinderen konden nog even op de foto met Sinterklaas en de pieten. Sinterklaas werd uitgezwaaid en daarna konden de kinderen aan tafel voor een lekker patatje  met knakworst of kaassoufflé. Iedereen zat lekker te smullen en rond 12.30 was dit geweldige feest weer afgelopen. De kleintjes waren uitgeteld en de oudere kinderen speelden nog wat en rond 13.00 uur was de rust weergekeerd in de Rohda-kantine.

De organisatie kreeg weer veel complimentjes van de ouders en dat is natuurlijk altijd leuk om te horen. We hadden gelukkig genoeg hulptroepen dit jaar en ook veel ouders staken hun armen uit de mouwen, zodat alles weer snel netjes was.

Wij als Rohda zijn natuurlijk Sinterklaas en zijn pieten heel erg dankbaar dat zij weer tijd had om bij ons langs te komen.

Zelf wil ik alle hulptroepen heel hartelijk bedanken. Ik ga geen namen noemen, omdat ik niemand wil vergeten. De kantine zag er weer fantastisch uit: voor het feest alsook na het feest!

Namens de PAK,
Karin

Foto’s zijn gemaakt door Theo Aurik.

Mocht u de originele foto(‘s) willen hebben, dan is dat altijd mogelijk. Hier willen wij u graag een kleine bijdrage voor vragen. Bedrag mag u zelf bepalen. Alle inkomsten gaan naar de jeugd! Foto’s zijn op te vragen bij Theo Aurik, via de mail: theo.aurik@gmail.com.

[foogallery id=”7507″]

 

 

 

.