Hoe is het onze teams vergaan?

Vorige week geen tijd voor een voorbeschouwing, dus kan ik nu zeggen dat ik geen uitslag fout heb voorspeld (hahaha).

Tot mijn grote vreugde is er herstel te melden van onze kampioenskandidaten die vorige week allen verloren, kunnen we de eerste kampioen melden maar beginnen we uiteraard met het grote succes van de……….

Kangoeroes
Deze week geen 4,of 6 of 7 kangoeroetjes in een hoekje op het veld maar door een zeer succesvolle open dag liefst 85 kinderen die tijdens een heerlijke nazomerochtend onder begeleiding van veel Rohdianen twee uur kennis konden maken met onze prachtige club. Van springkussen tot schieten op korfbalpalen en van een krentenbol tot geschminkt worden, van alles viel er voor deze kids te beleven. Een echte topdag die bestuurslid Rene K al met twinkelende oogjes deed voorspellen dat we over een paar jaar met deze opkomst over zullen moeten gaan tot een ledenstop. Dan zullen er wel nog een paar van dit soort instuiven voorbij moeten gaan de komende jaren, maar op die voorwaarde ben ik absoluut voor.

ROHDA E1
Onze E1-tjes hadden het rustig deze week. Er was geen wedstrijd voor hen vastgesteld en dus konden ze of meedoen aan de kangoeroedag, een wedstrijd meespelen in een ander team of anders lekker uitslapen en met papa en mama gewoon wat andere leuke dingen doen.

ROHDA D1
De D1 speelde thuis tegen Blauw Wit een lastige wedstrijd. Enkele weken geleden werd bij Blauw Wit nog nipt gewonnen, maar nu was de tegenstand te groot en werd ruim verloren. (Uitslag 2-7 verlies)

ROHDA C1
De C1 ontving één van de twee concurrenten voor het kampioenschap, Argus uit Weesp waarvan in de uitwedstrijd met 4-2 was gewonnen. Om volgende week de kroon op het werk te kunnen zetten mocht er nu in ieder geval niet verloren worden, maar onze C1-tjes hadden hele andere plannen. Vanaf het begin werd de Arguskorf onder zware druk gezet en al gauw bezweek Argus. De C1 liep vlotjes uit naar een 3-0 voorsprong. Pas daarna werd de wedstrijd gelijkwaardig en kon Argus meer tegenstand bieden. Het was echter niet genoeg om onze C1 de punten te ontfutselen. Het verschil bleef steeds ruim genoeg en uiteindelijk bleven de punten in Amsterdam. (Uitslag 5-3 winst)

ROHDA A1
En dan onze A1. Zij traden aan tegen Stormvogels en bij winst was de strijd beslecht en mocht onze A1 zich kampioen noemen. In een wervelende eerste helft lieten zij er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Toen de storm bij rust was uitgeraasd stond er een verbazingwekkende 14-0 ruststand op het scorebord. Of de A1 uiteindelijk kampioen is geworden vraag u zich nu af? Jazeker wel. In de tweede helft ging het er allemaal wat rustiger aan toe, kon Stormvogels ook nog wel tegenscoren, maar met de indrukwekkende cijfers van 21-5 kwam er een eind aan deze wedstrijd en ging de vlag in top. De eerste kampoen op het veld was bekend. Gefeliciteerd met dit resultaat. (Uitslag 21-5 winst)

ROHDA 4
Het vierde speelde tegen medekoploper SDO uit Kamerik, dat met geslepen messen naar sportpark Ookmeer was afgereisd. Ook zij hadden natuurlijk gezien dat ons vierde midweeks haar eerste wedstrijd had verloren en dus zou er misschien wel wat te halen zijn zo moeten zij gedacht hebben. Echter, zij kwamen van een koude kermis thuis. Ons vierde had een lichte verjonging doorgevoerd (Debbie en Jordy deden deze keer mee) en hoewel het verschil tussen beide ploegen nooit groot werd, bleef ons vierde wel de hele wedstrijd aan de goede kant van de score en werd de koppositie weer alleen ingnomen. Uitslag 16-14 winst.)

ROHDA 3
Rohda 3 was nog niet helemaal wakker toen het de wedstrijd begon tegen het lager geplaatste EKVA. De wedstrijd was nog geen kwartier oud of het was al 1-8. En tegen deze achterstand heeft het derde de rest van wedstrijd lopen aanboksen. We kwamen uireindelijk nog wel iets dichterbij maar het was niet voldoende voor een positief resultaat. (Uitslag 11-16 verlies)

ROHDA 2
Ons tweede kreeg voor het eerst dit seizoen met serieuze tegenstand te maken. PKC 3, de nummer 3 in de stand, kwam op bezoek en nam vanaf het begin het initiatief in de wedstrijd. De gehele wedstrijd keek het tweede tegen een lichte achterstand aan, maar ontbrak het aan de macht om erop en erover te gaan. Pas op het einde nam PKC wat meer afstand en besliste het de wedstrijd. De eerste nederlaag voor Rohda 2 en een gedeelde koppositie samen met Nieuwerkerk als gevolg. (Uitslag 20-25 verlies.)

ROHDA 1
Rohda 1 herstelde zich netjes van de zeperd van vorige week. Ons eerste schoot deze wedstrijd uit de startblokken en zette Oost Arnhem binnen het kwartier op een 9-2 achterstand. Daarna kwam Oost A. wat beter in de wedstrijd wist ook wel wat dichterbij te komen, maar bij rust was het verschil nog altijd een geruststellende vier doelpunten. In de tweede helft handhaafde ons eerst dit verschil zonder al te veel problemen en zo is de tweede plek in de kompetitie nog steeds in onze handen. (Uitslag 24-21 winst.)

Zoals u ziet geen al te slechte resultaten, al kan het natuurlijk nog altijd beter. Op het tweede na wisten onze topploegen allemaal te winnen zodat deze teams allemaal in de bovenste contrijen blijven bivakkeren. Ondanks de nederlaag geldt dat natuurlijk ook nog steeds voor het tweede, zijn onze D1 en het derde goede middenmoters en gaat de E1 nog proberen een plekje hoger op de ranglijst te komen. Tenslotte de cijfertjes:

Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten +
Week 6 7 4 0 3 8 99 91
Totaal 44 28 1 15 57 560 486

 

Tot volgende keer, Adri