Cor moet het aan het begin van het seizoen, bij het maken van de teamfoto, al geweten hebben. Hij droeg nl een geel t-shirt met het woord ‘FANTASTIC’ erop!! Afgelopen zaterdag droeg hij datzelfde shirt weer. Kan geen toeval zijn.

Maar ‘FANTASTIC’ was het wel. 5 wedstrijden gespeeld, de volle 10 punten binnen.

Heb ik nog even wat anders nagekeken; er zijn in deze poule nu 17 wedstrijden gespeeld en ROHDA A1 staat op de 1e, 2e, 4e en 5e plaats als het gaat om wedstrijden met de meeste doelpunten!!!! Het werden er voor de A1 ook steeds meer (met uitzondering tegen Zaandam Zuid, die uitslag was voor de spanning; 7-4). Want met 14-15-7-16 en 21 doelpunten heb je toch een prachtige serie. Tegenstanders kwamen niet boven de 9 doelpunten!

De wedstrijd van afgelopen zaterdag was tegen Stormvogels. Dit team stond op de 3e plek. Nienke zat nog geblesseerd aan de kant en Jaimo (wie was nou op welke plek?) maakte dit weekend een tussenstop in Duitsland op weg naar zijn werkweek in Praag.

Damantha stond net als vorige week met 3 jongens in het vak, want Jordy speelde als dame. En zij stond wederom ‘haar mannetje’ in dit geweld. Top gedaan Damantha. Luca en Julian speelden beide 1 helft als warming-up voor hun eigen wedstrijd.

Over de 1e helft kunnen we toch wel kort zijn. Het verschil tussen ROHDA en Stormvogels was best wel groot. Er werd door onze jongens en meiden goed gespeeld. Ook werd het spel iets gevarieerder. Dat was ook fijn om te zien. En ook verdedigend ging het prima. Als ik het goed heb bijgehouden waren 11 van de 14 doelpunten, in de 1e helft, schoten.

De ruststand was maar liefst 14-0!!!!!
Stormvogels had blijkbaar de wind tegen, want het liep niet echt in hun aanval. Onze verdediging speelde daar handig op in en onderschepte zo veel ballen. Doelpunten in de 1e helft; Mischa 3, Jaimo 3, Rick 3, Jordy 2 en Lieke, Lotte en Luca alle drie 1. Zou het de 2e helft ook zo makkelijk gaan? Bij ons was Julian in het veld gekomen voor Luca.

Voor Stormvogels was het fijn dat het iets beter ging en zij wisten deze helft toch nog 5x te scoren. Eén ervan was, volgens de moeder van de maker, een echte ‘doorslofbal’. ROHDA bleef gewoon lekker spelen in aanval en verdediging. De doelpunten kwamen dan ook wel weer. Wat minder dan voor de rust, maar dat maakte nu gelukkig helemaal niks uit. Het kampioenschap was ‘in the pocket’!!! Nienke kwam de laatste minuut ook nog even in het veld.

Doelpunten in de 2e helft; Lieke, Julian, Jaimo, Jordy, Lotte Rick en Mischa.

Eindstand 21-5!!!!!!! En KAMPIOEN!!!

Dit is goed voor het zelfvertrouwen. Felicitaties natuurlijk ook aan Jelle en Errol!! We hebben leuke wedstrijden gezien en hopen daar ook op straks in de zaal. Hopelijk wel in een andere klasse. Kampioen worden betekent taart in de kantine en felicitaties door het bestuur. De A1 kreeg complimenten van Adri.

Volgende week de laatste veldwedstrijd, laten we die ook winnend afsluiten!
Nienke, Damantha, Lotte, Lieke, Jordy, Mischa, Timo, Jaimy en Rick! En Jelle en Errol: van harte gefeliciteerd!!!!!!!

Groet,

Renate Wiedeman