Met de nederlaag van vorige week (8-5 verlies bij ESDO) nog vers in het geheugen moest onze C1 afgelopen weekend aantreden voor een thuiswedstrijd tegen Argus.

De eerste wedstrijd was moeizaam gewonnen (4-2), dus we waren voorbereid op een op voorhand lastig duel.

Aan het weer en de ambiance op het sportterrein kon het in ieder geval niet liggen: er scheen een lekker zonnetje en het was windstil. Kortom: een heerlijk weertje om een lekkere pot korfbal te bekijken. Daarnaast was de jeugd-instuif een groot succes en er heerste een heerlijk sfeertje op de velden.

De wedstrijd begon keurig op tijd, en het was onze C-jeugd dat direct het initiatief naar zich toe trok. De eerste paar kansen werden nog gemist, maar het was uiteindelijk Elise die de ban brak met een fraai afstandsschot. En volgens was dat een primeur, want als ik mij niet vergis was dit haar eerste officiële doelpunt! Rohda bleef het betere team, en het was Tim die met een basketbalachtig hookshot de 2-0 op het scorebord toverde. Het tweede aanvalsvak liet zich ook al na enige minuten gelden, het was Brit die een fraaie bal afvuurde en ons op een comfortabele 3-0 voorsprong schoot. Daarna kwam er een beetje de klad in. Niet zozeer in het spel (we waren nog steeds de bovenliggende partij), maar de bal weigerde opeens in de korf te ploffen. Ik denk dat we wel 15 keer op de korf hebben geschoten, maar de bal wilde er niet in. En dan kan je er op wachten dat één van de spaarzame kansen aan de andere kant van het veld er wel in gaat. Vlak daarna viel het rustsignaal, en dus was het halverwege 3-1 in ons voordeel.

De tweede helft was iets meer in evenwicht. Argus kwam steeds beter in haar spel, en dat leverde nu kansen over en weer op. De marge bleef gelukkig de gehele tweede helft comfortabel. Tim tilde de stand naar 4-1, maar eigenlijk direct daarna liet ook Argus zien dat ze heel behoorlijk kunnen korfballen en was het al weer snel 4-2. Tarik schoot vanaf de zijkant van het veld de 5-2 in de korf. Daarna werden weer veel kansen over en weer gemist. Het was uiteindelijk Argus dat vlak voor tijd nog een keer raak schoot en daarmee de eindstand op 5-3 bracht.

En zo gaan we een uiterst spannend einde van de najaarscompetitie tegemoet. Rohda en ESDO staan nu gelijk in punten, beide teams hebben 4 keer gewonnen en slechts 1 keer verloren. Ook het doelsaldo is nagenoeg gelijk, plus 16 voor ESDO en plus 15 voor Rohda. En volgende week is de laatste wedstrijd Rohda C1 tegen ESDO C1. Als dat geen mooie affiche is dan weet ik het niet meer. Hopelijk kan onze C1 het hoofd koel houden en weten ze op eigen veld het kampioenschap naar zich toe te trekken. We gaan het aanstaande zaterdag om 11.00 uur meemaken…

Jan