Wat gebeurde er in vredesnaam de laatste 25 minuten in de wedstrijd tussen Rohda en Avanti? Hoe is het mogelijk dat een zekere overwinning volledig uit handen werd gegeven? Want dat mag ik toch wel zeggen als je 10 minuten na rust op een 18-11 voorsprong staat, op alle fronten sterker bent en de wedstrijd kompleet beheerst. Op dat moment  moest Leanne naar de kant met een blessure en kwam Ami in de ploeg. Nog niets aan de hand, totdat Ami enkele minuten later ongelukkig ten val kwam en niet verder kon (na afloop bleek ze haar pols te hebben gebroken). Voor haar in de plaats koos coach Ruud voor Demi. Maar die moest niet op de plek van Ami gaan spelen maar in het andere vak en Fleur ging van het ene naar het andere vak. Voor mij onbegrijpelijk, maar coach Ruud zal er ongetwijfeld zijn redenen voor hebben gehad. Nu zagen we echter twee vakken die hun vaste patronen kwijt waren. De focus was weg en de gevolgen desastreus. Je zag de wedstrijd kompleet kantelen. Ineens hadden we helemaal niets meer in te brengen en werden ook nog eens de simpelste kansen gemist. Avanti moet dat ook met stijgende verbazing hebben aanschouwd en tot hun eigen verwondering hebben gezien dat ze ineens weer in de wedstrijd kwamen. Zij kwamen dichter en dichterbij en je zag gewoon aankomen dat het verkeerd ging aflopen. En dat is dan het tweede waar ik mij over verbaasd heb. Waarom werd er niet ingegrepen? In het tweede hebben we toch genoeg mensen die makkelijk kunnen scoren dit jaar. Aan gebrek aan wisselmogelijkheden kan het niet hebben gelegen. Ook op het veld mag je dit jaar 8x wisselen en dus ook weer terugwisselen. En dat aantal hadden we bij lange na niet bereikt. Misschien een leermomentje voor volgende wedstrijden als we weer in deze situatie terecht zouden kunnen komen.

U begrijpt, een enorme deceptie deze uitslag. Niet alleen voor het publiek, maar zeker ook voor de ploeg en de bijbehorende staf. Want tot aan die 10e minuut in de 2e helft had ons eerste ons van heerlijk korfbal laten genieten. Verdedigend ging het geweldig. De druk op de Avanti aanvallers werd tot het uiterste opgevoerd waardoor Avanti nooit lekker in het spel kon komen. Terwijl wij de ene na de andere prachtige aanval op de kunstgrasmat neerlegden. Er werd dan ook al snel afstand van Avanti genomen, waarbij het vooral opviel dat de scores kwamen van mensen die wat dat betreft meestal nooit zo op de voorgrond treden. Het waren Joni, Fleur en Fred die de man aan het scorebord aan de lopende band aan het werk zetten. Twaalf keer hadden we gescoord en daarvan mocht 10x één van het genoemde drietal de goal op zijn naam schrijven. Daarna werd het van hun kant wat rustiger, maar ging Mike zich meer met het scoren bemoeien. En kwam de rust bij een 15-9 voorsprong.

De tweede helft ging het aanvankelijk in hetzelfde tempo door. De eerste twee doelpunten van de tweede helft waren dan wel voor Avanti maar het antwoord van Rohda volgde snel met drie treffers en de 18-11 voorsprong.

Het vervolg heb ik zojuist hierboven al beschreven. En ik moet zeggen, dit had ik toch niet meer verwacht. Dat het team zich zo uit het spel zou laten halen. De meesten draaien nu toch lang genoeg mee om één of meerdere tegenslagen het hoofd te kunnen bieden. Maar je moet wel de ballen in het korfje blijven gooien natuurlijk en de enigen die dat kunnen doen zijn toch echt de spelers en speelsters zelf. Blijkbaar bezitten een aantal nog steeds niet de mentale hardheid om het hoofd koel te houden bij onvoorziene gebeurtenissen. In ieder geval niet in deze wedstrijd en dat verbaast me, want ik heb de afgelopen weken toch al een paar keer gezien dat we echt wel in staat zijn om spanning of rare toestanden de baas te blijven.

Dus op dat gebied is dit team nog te wisselvallig (tegen DSC gebeurde precies hetzelfde), Korfballen kunnen ze echt wel (en verdomd aardig ook), maar dit gebeurt toch net even wat te vaak. Als jullie het voor elkaar krijgen om dat onder de knie krijgen dan denk ik echt dat jullie de beste ploeg zijn van deze kompetitie. En dan is er geen tegenstander die jullie tegen kan houden. Daar ben ik van overtuigd.

Daarom denk ik dat dit eens goed met elkaar geanalyseerd moet worden. De punten zoeken waarop het fout ging en daar weer van leren. En volgende week weer met frisse moed de strijd aanbinden met Oost Arnhem. Door de resultaten van dit weekend (zo verloor oa. DSC van Sporting Trigon) zijn alle teams weer heel dicht bij elkaar komen te staan. Dus wat dat betreft is de nederlaag tegen Avanti nu ook weer niet zo een drama, maar zonde is het wel want we hadden natuurlijk een mooi slagje kunnen slaan. Daarom dit dan maar gaan doen tegen Oost Arnhem, dat deze kompetitie met twee overwinningen prima startte maar daarna drie keer op rij verloor. Een probleempje vormen natuurlijk wel alle dames blessures, maar daar zal ook wel weer een oplossing voor gevonden gaan worden. Kom op, eerstelingen. Vergeet deze tweede helft, ga uit van al het goede van wat jullie tot nu toe gedaan hebben en zet dat tegen Oost Arnhem om in positieve energie en een flink portie zelfvertrouwen. En dan komt alles vanzelf weer goed.

Onze doelpuntenmakers: Joni 6, Fred 5, Mike 4, Fleur 2, Giovanni 2 en Kenny 2

Tot volgende keer, Adri

PS!! Heeft iedereen overigens alle jeugd in het zwart en het geel gezien die vandaag

aanwezig waren? Was toch wel een gaaf gezicht zo langs de kant. Dat zouden jullie

vaker moeten doen. Wat mij betreft as. zaterdag weer hoor. Top !!!!!

Bekijk de foto’s van onze huisfotograaf hier:

[foogallery id=”6266″]