Zaterdagochtend stond de C1 voor de tweede maal in een week tegenover Blauw Wit. De wedstrijd van vorige week zat nog in ieders geheugen gegrift, want in de thuiswedstrijd werd met zeer goed spel met 6-3 naar ons toe getrokken.

Het was volgens de aanwezigen een van de betere wedstrijden van de laatste tijd, al was ik zelf helaas afwezig geweest om dit te constateren. Mijn hoop was dan ook dat de C1 wederom een mooie wedstrijd op de mat zou leggen, zodat ik hun progressie met eigen ogen kon waarnemen.

Aan het weer zou het in ieder geval niet liggen, want er werd weer een temperatuurrecord gebroken, en ondanks dat de wedstrijd al om 9.15 uur begon gloorde er al een heerlijk zonnetje boven het complex van Blauw Wit. Na wat geëxperimenteer lijkt de verdeling van de vakken inmiddels te staan. We begonnen met Kim, Elise, Tim en Lars in de aanval, terwijl Britt, Noa, Tarik en Kadir de verdediging op zich namen. Lotte en Jamie waren bereid gevonden om als reserves te fungeren, en hoopte natuurlijk op wat speelminuten.

Na het eerste fluitsignaal was meteen duidelijk dat Rohda geen last had van het vroege tijdstip, en met veel vlijt werd de ene na de andere aanval op de mat gegooid. Het was Tim die de eerste doelpunten voor zijn rekening nam, één maal met een doorloopbal en één maal met een schot van korte afstand. Ook het tweede aanvalsvak liet zich niet onbetuigd, en met goals van Kadir en Tarik werd al halverwege de eerste helft een comfortabele 4-0 voorsprong gerealiseerd. Achterin werd echt helemaal niets weggegeven, en in veel gevallen werd het spel zo goed door onze jeugd gelezen dat ze de bal al weer in het bezit hadden voordat Blauw Wit überhaupt tot een schot kon komen. Met nog een aantal goals van Kadir en Tim werd de ruststand bereikt: 7-0.

Ik denk dat de coaches uiterst tevreden de pupillen hebben toegesproken, want alle zaken hadden ze keurig op orde: aanvallend werd de korf gemakkelijk gevonden, verdedigend was er geen doorkomen aan en ook hun fanatisme was enorm.

In het begin van de tweede helft kwamen Jamie en Lotte ook in het veld, en ook zij lieten zien dat ze moeiteloos mee konden draaien in deze geoliede machine. Met nog fraaie goals van Britt, Lars, Kim en Jamie werd de eindscore getild naar 11-0. Bijna alle goals waren mooi, maar de drie mooiste wil ik nog even benadrukken: op 3: Kadir geeft op de middellijn de bal aan Tarik, en sprint vervolgens als een speer naar de korf. Tarik speelt hem strak aan, en terwijl Kadir op volle snelheid is bewaart hij de rust om met een stijlvolle doorloopbal te scoren. Op 2: Britt wordt strak aangespeeld, draait van haar tegenstander weg die ertussen wilde springen en schiet met een fantastisch schot van zo´n 6 meter afstand raak. En op 1: Kim rent in de hoek van het veld achter de bal aan om deze binnen te houden. Gelukkig staat Tim daar om de bal op te rapen. De bal gaat vervolgens naar Lars en Elise. Kim, die zo´n 3 meter buiten het veld was beland sprint weer terug het veld in richting de korf, krijgt op het juiste moment de bal en schiet van dichtbij raak.

Nogmaals, ik was er vorige week niet bij, maar ik denk dat de C1 zich deze week wederom overtroffen heeft. Veel scoren en niets tegenkrijgen is voor weinig teams weggelegd. Het publiek (minstens 10 personen van Rohda, ik vermoed allemaal trotse ouders of opa´s en oma´s) heb ik alleen maar trots zien juichen en bewonderingsvol zien genieten. Er is wederom een grote stap gezet richting kampioenschap, maar vooral jullie persoonlijke ontwikkeling geeft me veel voldoening. Ik kan nu al niet wachten op de volgende wedstrijd, uit tegen ESDO. In de vorm waarin jullie nu verkeren staat ESDO denk ik met knikkende knieën in het veld!

Groet,
Jan

[foogallery id=”6215″]