Ons eerste speelde zaterdag een heroïsche wedstrijd tegen een uitstekend spelend DeetosSnel. Een wedstrijd die werkelijk alles in zich had wat korfbal zo mooi maakt. Spanning van begin tot einde, twee ploegen die elkaar geen centimeter ruimte gaven. Tot 20-20 was het verschil nooit groter dan 1 doelpunt over het algemeen in het voordeel van DeetosSnel. En dat terwijl het scoren aanvankelijk slechts moeizaam op gang kwam. Pas in de 7e minuut werd de score geopend door DeetosSnel. En dat deden ze in de volgende aanval gelijk nog eens dunnetjes over. Het eerste doelpunt van Rohda viel zelfs pas in de 11e minuut, maar daarna gingen beide ploegen ook helemaal los. Het werd 2-2, 3-3, 4-4, 5-5 etc. tot 13-13 pal voor rust. Op dat moment was wel duidelijk dat Rohda en DeetosSnel volledig aan elkaar gewaagd waren. Vooral onder de korf waren de duels lekker stevig, zonder dat het echt onsportief werd. Er werd echt met scherp geschoten, waarbij DeetosSnel het toch vooral van het schot moest hebben waar Rohda alle plekken van het veld gebruikte om tot scoren te komen. De variatie binnen onze aanvallen zorgden er voor dat voor de rust al 7 van de 8 spelers/speelsters tot scoren waren gekomen en dat lijkt langzamerhand een groot pluspunt te worden. Iedereen pakt zijn goaltjes mee, terwijl ook niemand het rebounden of het steunende werk schuwt.

De tweede helft was het eigenlijk niet anders. Zij het dat er nu niet zo lang gewacht werd met scoren, want binnen de minuut hadden beide teams de korf al weer een keer doorboord. En zo bleef het spel dus op en neer golven en bleef de spanning om te snijden. Dat ging zo door tot 20-20. Op dat moment kraakte het even bij ons eerste. DeetosSnel nam met nog een kwartier te gaan een 20-22 voorsprong en dan weten we het vaak wel met Rohda 1. Dan gaat de ploeg forceren met alle gevolgen van dien. En dat leek nu ook te gaan gebeuren. Er volgden een aantal 1-schots aanvallen aan onze kant en toen DeetosSnel vervolgens ook nog eens 20-23 wist te scoren leek het pleit beslecht. Maar dit keer niets van dat alles. De ploeg hield het hoofd koel en met een sluip door, kruip door bracht Fleur van onder de korf het verschil terug tot 2 goals.

En Joni bracht de hoop weer helemaal terug in onze harten door de 22-23 op het scorebord te zetten. Een domper volgde omdat DeetosSnel toch weer een puntje uitliep. Hun vreugde was echter van zeer korte duur omdat Mike al snel 23-24 maakte. Even later een doorbraak van Mike waarbij hij echter de korf volledig mist. Gelukkig vangt hij zijn eigen bal af, springt in dezelfde beweging weg bij zijn tegenstander en mikt alsnog de 24-24 door het mandje. Cenne wordt er ingebracht voor Job die al eerder Fred was komen vervangen. Dus extra reboundkracht in de ploeg en dat betaalt zich binnen 20 seconden uit, als Leanne de 25-24 er in knalt. Nog 3 minuten te gaan, dus alles is nog mogelijk, maar DeetosSnel moet nu maar tonen dat zij ook de rust op kunnen brengen. Nou dat lukt dus niet getuige een vrije bal die zij meekrijgen. De bal wordt genomen maar zeer onzuiver gespeeld en via 2, 3 paar DeetosSnel handen verdwijnt de bal zo in de handen van Silvana. Silvana die even later helemaal een heldendaad verricht wanneer bij de achterlijn één van de DeetosSnel heren vrij naar de korf kan gaan, de bal op de andere heer inspeelt voor de doorloper maar als een duveltje uit een doosje duikt Silvana tussen beide heren en haalt de bal net op tijd voor de graaiende DeetosSnel handen weg, daarmee de zeker lijkende gelijkmaker voorkomend. Als Kenny vervolgens in onze aanval doorbuffelend de bal bij de achterlijn oppikt en vanaf die plek 26-24 door de korf mikt is het feest compleet. DeetosSnel legt het moede hoofd in de schoot en een minuut later fluit de scheids voor de laatste keer.

Wat een heerlijke wedstrijd en wat een geweldige comeback van Rohda 1. Hulde aan speelsters en spelers dat zij de wedstrijd alsnog wisten om te draaien en in het voordeel van Rohda wisten te beslissen. En dat er dan zo hier en daar wel eens wat mis ging, wat kan het donderen. Twee punten in de knip na een ware thriller. Al moet ik wel zo eerlijk zijn dat DeetosSnel eigenlijk misschien toch ook wel een puntje verdiend had. Want hun aandeel in het spektakel van vanmiddag was zeker net zo groot als dat van ons eerste. Dat DeetosSnel is echt een prima ploegie, waar menig tegenstander de nek over gaat breken deze kompetitie.

En het zegt dus ook wel iets over Rohda 1 dat deze wedstrijd uit het vuur werd gesleept. Het nieuwe spelletje begint steeds beter te lopen, dus als dat helemaal ingeslepen is kunnen we nog wat beleven dit seizoen.

Volgende week een mooi programma voor de Rohda senioren. Hoe vaak zal het nu voorkomen dat alle vier de ploegen tegen dezelfde vereniging uit moeten komen, want dat is namelijk as. zaterdag het geval. Dan spelen ze allemaal bij OVVO in Maarssen. In het programma kunt u zien welk team hoe laat moet spelen. En aangezien Maarssen ook geen uren rijden is hoop ik velen bekende gezichten aan te treffen om onze teams naar de 8 punten te supporten.

Onze doelpuntemakers: Mike 9 (4 sw), Joni 4, Leanne 3,  Silvana 3. Fred 2, Giovanni 2, Kenny 2 en Fleur 1

Tot volgende keer, Adri

 

Bekijk hier de foto’s, gemaakt door onze huisfotograaf Theo Aurik:

[foogallery id=”5918″]