Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver: nadat alle overige teams van ROHDA al de week daar voor in actie waren gekomen mocht nu de C1 voor hun eerste wedstrijd aantreden.

Deze wedstrijd zou meteen een goede graadmeter worden, want we wisten inmiddels dat de tegenstander (Argus) de eerste wedstrijd uit bij Blauw-Wit met 9-3 had gewonnen. Een winstpartij in Weesp zou dus al veel perspectief bieden voor de rest van het veldseizoen.

De wedstrijd begon om 11 uur onder tropische temperaturen. De zon scheen fel en er was geen zuchtje wind te bekennen. Zowel de tegenstander als wij zelf hadden geen wissels, dus het kon wel eens een slijtageslag worden. Zeker met de beperkte trainingsarbeid die de meeste spelers de afgelopen tijd hadden ondergaan. ROHDA (startend met het aanvalsvak Kim, Elise, Tim en Lars) pakte vanaf het begin het initiatief en was de gehele eerste helft de bovenliggende partij. Er waren veel kansen, waarvan er in eerste instantie slechts één benut werd: Tim scoorde het eerste doelpunt van het seizoen met een schot van afstand. Argus had lange tijd niets in te brengen, maar dankzij een goed uitgevoerde doorloopbal wisten ze toch gelijk te maken: 1-1. Ook het tweede vak (bestaande uit Noa, Britt, Kadir en Tarik) was aanvallend beter dan onze tegenstander, maar ook hier werden veel kansen gemist. Gelukkig wist Kadir met een snel uitgevoerde doorloopbal de 2-1 ruststand op het bord te toveren.

Nadat we heerlijk in de schaduw van veel limonade en water hadden genoten begonnen we weer met veel geestdrift aan de tweede helft. Het probleem bleef echter dat het vizier na de lange zomervakantie nog niet heel scherp stond, waardoor het onnodig lang spannend bleef. Het was uiteindelijk Kadir die met een enorm afstandsschot de 3-1 op het bord wist te brengen. Door een ongelukkige bal die bij toeval bij een vrijstaande jongen van Argus terecht kwam was het echter binnen een minuut weer 3-2 en werd het weer spannend. De verdediging zat vandaag echter goed in elkaar, en Argus kwam nauwelijks nog toe aan schoten op onze korf. En toen Tim met nog zo’n 10 minuten te spelen wederom een fraaie doorloopbal afrondde was de buit wel binnen. Argus had mede door de warmte geen puf meer om dichterbij te komen, en zo was de eerste overwinning van het seizoen een feit.

Ik zag in de eerste wedstrijd veel goede dingen. Zo was iedereen zijn of haar tegenstander de baas en werden er nauwelijks kansen weggegeven. Het enige waar we op werden afgetroefd was de rebound, meestal waren we na een aanvalsschot de bal kwijt. Al moet ik zeggen dat in het laatste kwart van de wedstrijd ook dit steeds beter ging. Volgende week thuis tegen Blauw-Wit, ons samenspel zal dan wel weer soepeler gaan en ik verwacht dan ook dat we ook in deze wedstrijd de twee punten zullen binnenslepen.

Groet,

Jan