Hoe is het onze teams vergaan?

Het kon eigenlijk niet uitblijven natuurlijk. Na een voorbeschouwing dient toch ook een nabeschouwing te volgen.

Daarom vanaf deze plek elke week een overzicht van de prestaties van onze teams. Om te beginnen met onze jeugd.

Kangoeroes
Onder de bezielende leiding van Rene en Sherida geholpen door zo af en toe één van de ouders begonnen 7 kleine kangoeroetjes ook weer aan een nieuw seizoen. Huppelend, springend, rennend, rollebollend, gooiend, vangend en doelpuntenmakend waren deze kleine helden een uurtje lang met rode kleuren op de wangen druk bezig de eerste korfbalbeginselen onder de knie te krijgen. En op verzoek van vader Patrick mag natuurlijk niet onvermeld blijven dat zijn oudste spruit Gijs dit jaar voor het eerst de gelederen van de kangoeroes is komen versterken. Alleen het aanzicht van dit grut maakte het al waard om deze zaterdag een bezoek aan ons veld te brengen.

E1
Rohda E1 moest helaas iets langer wachten tot zij hun eerste wedstrijd mochten spelen op het nieuwe veld. Omdat ZKC’31 zaterdag geen team op de been kon brengen, haalden zij dinsdagavond deze wedstrijd in. Op voorhand leek het al een lastig karwei, omdat ZKC’31 vorig jaar met grote cijfers wist te winnen van Rohda. De E1 maakte nog wel een flitsende start, maar konden dit niet lang genoeg volhouden. Helaas was ook dit jaar ZKC’31 te sterk. De E1 verloor uiteindelijk met 2-17.  Ismael en invalster Dilara waren de doelpuntenmakers van de avond.

D1
Zoals u misschien al hebt gelezen in het verslag op deze site speelde de D1 een superspannende wedstrijd tegen het altijd sterke Furore. Lang zag het er naar uit dat de punten in Amsterdam zouden blijven. Telkens weer wist onze D1 de voorsprong te pakken maar op het einde bleek Furore net wat sterker en behaalde het op het nippertje de overwinning. Rohda D1 verloor uiteindelijk met 7-9.

A1
De A1 trapte heel sterk af. Kleine Sluis kwam in het veld met slechts 2 meiden maar wel met 6 jongens daarnaast. Benieuwd als ik was naar onze nieuwe A1 ben ik zelf eens een deel van deze wedstrijd gaan kijken. En ik kan niet anders zeggen dan dat ik aangenaam verrast werd. Meiden die zich niet lieten aftroeven door hun mannelijke tegenstandsters, goede aanvallen die prima afgemaakt werden, kortom het was echt een plezier om naar te kijken. Terecht ook dat onze A1 uiteindelijk een ruime 14-9 overwinning op het conto mocht bij schrijven.

Rohda 4
Onze senioren binnen de senioren deden precies wat ik al van hen verwacht had. Tegen een leuk en sportief Nova 3 was het het eerste half uur weer even wennen na drie maanden vakantie vieren. En dus ging het volledig gelijk op tot aan de rust 9-8. Maar in de tweede helft toen alle spieren weer op warmte waren gekomen, de ogen weer op de juiste richting waren ingestelde en de armen weer wisten hoe een bal ook al weer gegooid moest worden, toen was er geen houden meer aan en werd Nova naar een ruime nederlaag gespeeld, 21-15

Rohda 3
In de voorbeschouwing schreef ik het al. Rohda 3 kan dit jaar de aanval op de 1e klasse inzetten. Daartoe moest het tegen DOS (W) 2 een eerste aanzet gaan geven. En dat is volledig gelukt. Met leuk, fris korfbal stond ons derde de hele wedstrijd aan de goede kant van de score. Voor de langzaam vollopende (denkbeeldige) tribunes nam ons derde direkt een voorsprong om die langzaamaan uit te bouwen naar de uiteindelijke 18-14 overwinning. Voorwaar een uitstekend begin en een eerste aanzet om het gat met Rohda 2 te gaan verkleinen.

Rohda 2
Bij Rohda 2 behoorlijk wat nieuwe gezichten met de doorgestroomde junioren en een enkele nieuweling. Deze mengelmoes had tot nu toe in de voorbereiding prima resultaten behaald en de vraag was of zij dit in de kompetitie konden voortzetten. Welnu Rohda 2 slaagde met vlag en wimpel. Er werd een wedstrijd van hoog niveau op de nieuwe kunstgrasmat neergelegd tegen een zwak DSC. En dan is er altijd de vraag, speelde DSC nu zo slecht en kunnen ze niet beter of kregen zij van onze tweede niet de kans om goed in hun spel tee komen? Ik ben zo vrij het op het laatste te houden. Ons tweede speelde vanaf de eerste minuut een puike wedstrijd en gad DSC eigenlijk geen schijn van kans met uiteindelijk een mooie 20-16 overwinning als resultaat.

Rohda 1
In het succesverhaal van dit weekend vormt Rohda 1 dan toch een klein beetje de teleurstelling. Zij moesten de punten aan tegenstander DSC laten. Onnodig mijns inziens, want na de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht. Ons eerste sprankelde zeker de eerste 25 minuten. De ene na de andere fraaie aanval golfde op de DSC korf af en met fraaie scores werd een 11-6 voorsprong genomen. Jammergenoeg wist het team dit echter niet vol te houden. Nog voor rust wist DSC al iets terug te komen, na rust was het heer en meester op het veld. Tot 5 minuten voor tijd wist ons eerste nog wel bij te blijven maar toen spurtte DSC uiteindelijk alsnog naar de 16-20 overwinning.

Zoals u ziet geen al te slecht weekend. Ons nieuwe veld is op de juiste wijze ingezegend met 4 overwinningen in 7 wedstrijden. Dat de D1 en E1 zouden verliezen was voor mij niet geheel onverwacht, aangezien Furore en ZKC’31 bij de jongere jeugd altijd heel sterk voor de dag komt. Tegenvaller was natuurlijk de nederlaag van Rohda 1. Voor de rest niets dan louter goede overwinningen. Tenslotte hieronder de cijfers:

Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten Voor Tegen
wk 1 7 4 0 3 8 82 80
Totaal 7 4 0 3 8 82 80

 

Tot volgende keer,

Adri