Eindelijk is het weer zover en kunnen we weer beginnen aan een nieuw korfbal seizoen.

Onze kids, te weten Lot Hartkamp, Kayo Celiker, Larissa Boschman, Trever Musagara, Trecy Nuwamungu, Yunes Danisik, Dilara Danisik, Manal El Nali en Jamie Leenhouts, spelen nu in Rohda D1 en starten gelijk met 8 kinderen dus dat zal weer een mooie uitdaging voor ze worden.

Onze trainsters zijn Amy Mooij, Isabella Logman en Kimberly ten Hulsen. Uiteraard wensen wij iedereen heel veel succes tot voor het nieuwe seizoen.

Vandaag is het zaterdag 3 september en moet Rohda D1 het opnemen tegen Furore D1. In de aanval beginnen Lot, Trever, Dilara en Jamie. In de verdediging starten Trecy, Yunes, Larissa en Max van den Ende (speelt in Rohda E1 en valt bij ons in).

Voor de 1e keer doen ze het best goed. Door goed samen te werken in het aanvalsvak krijgt Jamie de mogelijkheid om Rohda op voorstand te zetten. Daarna wordt het zelfs 2-0 door een mooi doelpunt van Lot. Dan wordt er van helft gewisseld en worden de aanvallers verdedigers, en de verdedigers worden aanvallers. Helaas scoort de tegenstander en staat het 2-1. Niet veel later krijgen wij van scheidsrechter Mark een strafworp. Max mag deze strafworp nemen en scoort ook nog. Wat een topper! De stand is nu in het voordeel van Rohda D1 3-1. Met nog een paar minuten op de klok voordat het rust is, maakt Furore D1 nog een doelpunt. Met een stand van 3-2 gaan ze de kleedkamers in.

Na de rust weet Jamie de stand op 4-2 te zetten. Daarna krijgt de tegenstander ook de kans om 2 doelpunten te maken en staat het weer gelijk. Maar met een schitterend afstandsschot van Lot weet Rohda toch weer op voorsprong te komen. Ook was dit helaas van korte duur want ook scoort Furore weer een doelpunt. Door weer goed samen te bal over te spelen krijgt Yunes de kans om ook een mooi doelpunt te maken en staan we weer voor. De verdediging lette even niet goed op en ja hoor de stand was weer gelijk. Uiteindelijk weet Yunes ons toch weer op voorsprong te krijgen en is de stand 7-6. De ploegen zijn echt aan elkaar gewaagd. Het gaat echt op en neer. Want even later staat het weer gelijk. Furore weet uiteindelijk nog 2 doelpunten te maken en daarmee is de eindstand 7-9.

Ik vind dat ze het voor de 1e keer met zijn achten spelen toch heel goed hebben gedaan. Ga zo door en dan komen jullie er wel hoor!

Als laatste willen wij scheidsrechter Mark bedanken voor het fluiten en Max van den Ende voor het meespelen. Je hebt het echt super goed gedaan hoor!

Zaterdag 10 september moeten wij tegen Blauw Wit D1 en wensen jullie alvast veel succes voor deze wedstrijd.