Ze zeggen dat korfbal een familiesport is. Dit wordt maar weer eens bevestigd. Dit seizoen speelt Leanne Aurik – de oudere zus van Joni Aurik – ook bij Rohda, waar ze hoopt met haar Korfbal League ervaring de selectie te kunnen versterken en een stapje verder te brengen.

In het veld kunt u haar ook wel herkennen aan haar bruine lange vlecht en verre afstandschoten.

Van harte welkom Leanne! We weten dat je leerkracht bent van beroep bent en dus goed kunt kletsen over jezelf, daarom stellen we jou maar 1 vraag: Stel jezelf eens even voor….

Ik ben Leanne Aurik, 28 jaar en ik woon in Amsterdam West samen met mijn vriend Slaven. Ik geef twee dagen in de week les aan groep 3 op basisschool St. Lukas. Daarnaast werk ik nog drie dagen bij Leskracht. Dit is een opleidingscentrum en uitgever voor een methode wereldorientatie en taal op het basisonderwijs. Ik train en begeleid leerkrachten door het hele land om met deze producten te kunnen werken.

Ik ben geboren in Zaandam en opgegroeid in Hoorn. Op mijn 18e ben ik naar Amsterdam verhuisd.
Blij word ik van: Winkelen, eten, familie, sporten en actieve vakanties in de Spaanse Pyreneeën.

Ik ben altijd vrolijk, bescheiden en sta positief in het leven.
In teamverband ben ik een teamplayer. Ik vind het fijn als iedereen het naar zijn zin heeft en ik laat graag anderen beter spelen. Mijn valkuil is dat ik daardoor mijn eigen kwaliteiten vergeet.

Door mijn ervaring in de Korfbal League hoop ik de Rohda selectie een stapje verder te brengen en dat ik mezelf als speelster ontwikkel in een andere rol dan ik gewend was bij Blauw-Wit.
Ik heb veel vertrouwen in Ruud als coach. Ik ken hem al een aantal jaar en ik heb ook samen met hem gespeeld. Toch voelt het niet raar dat hij mij nu coacht. Ik denk dat hij vanuit zijn werk goed weet hoe hij teamspirit in de groep krijgt en hoe hij iedereen op zijn eigen manier moet aanspreken.

Ik heb al twee hoogtepunten bij Rohda beleefd, namelijk: Rohda’s Dinner Award en de Masters.
Hopelijk gaan er nog velen volgen!