Dit seizoen staan er twee nieuwe trainers voor de Rohda selectie: Ruud Willemsen en Imre Kaptein.

Alhoewel, Ruud Willemsen kunnen we niet helemaal nieuw noemen. Vorig seizoen was hij namelijk assistent coach bij Taco Poelstra waar hij al een beetje heeft kunnen wennen aan de kleuren zwart geel, de club en de selectie. Daarnaast kunnen mensen hem ook (her)kennen van Blauw-wit, waar hij jaren in de selectie heeft gespeeld en nu nog steeds actief is in het dreamteam (zoals hij dit zelf zegt) in Blauw-Wit 5.

Imre zal voor velen wel een nieuw gezicht zijn, hij komt over van Roda Westzaan en heeft in het verleden ook bij Swift, KIOS en KVA in de technische staf gezeten. Hij gaat dit seizoen als assistent van Ruud Willemsen het 2e team coachen. Je kunt hem ook wel herkennen aan zijn brede glimlach en harde schorre stem 😉

Imre, om met jou te beginnen: welkom bij Rohda! Hoe was de eerste ontmoeting en training met de selectie?
De eerste ontmoeting verliep erg fijn. De groep is vriendelijk en open. Als nieuweling is het altijd een beetje aftasten maar ik heb het gevoel dat de selectie erg gastvrij is. De Amsterdamse humor is iets wat ik het meeste gemist heb de afgelopen jaren, dus wat dat betreft zit het bij Rohda sowieso goed.

De eerste oefenwedstrijden werden simpel gewonnen door Rohda 1 en 2 tegen Tweemaal Zes. Dinsdagavond werd verloren van Unitas. Hoe kijken jullie hierop terug? Zijn jullie tot zover tevreden over de voorbereiding?
Imr541x406e:
De oefenwedstrijden liepen eigenlijk wat mij betreft wel zoals verwacht. Dat we een sterkere selectie hebben dan tweemaal zes, was vooraf duidelijk. Unitas is een echte werkploeg. Dat merkte je vooral tegen het tweede.  We hadden het grootste gedeelte van de wedstrijd de overhand maar moesten het uiteindelijk toch afleggen. De groep is nog jong en dan kost het best veel kracht om op dit niveau te kunnen presteren.  Dat we op driekwart van de wedstrijd “gewoon” met 11-16 voorstonden, heeft mij dan ook positief verrast.
Ruud: Tijdens de wedstrijden zijn we nog wat aan het schuiven geweest met opstellingen. Dit zorgt vaak voor hele goede momenten maar ook mindere momenten. Tegen Tweemaal Zes werd aanvallend heel gevarieerd gespeeld. Dit zorgde voor enorm veel goede en vooral mooie kansen. Verdedigend was het de eerste helft ook nog wennen, maar in de tweede helft was dat stukken beter. Tegen Unitas was het een iets ander verhaal. We begonnen goed met gevarieerde aanvallen, maar verdedigend werden de afspraken niet altijd nagekomen.  Hierdoor bleef Unitas dichtbij en kon ons in de tweede helft zelfs voorbij. Al met al twee prima oefenwedstrijden, waarin zeker aanvallend al heel veel mooie dingen zaten.

Rohda 2 heeft dit jaar veel jonge talenten die uit de junioren zijn overgekomen en dus nog niet veel ervaring hebben. Hoe gaan jullie dit opvangen en wat verwacht je van dit seizoen?
Imre: Een jonge ploeg is leuk. Dat het een jonge ploeg is met veel talent, in nog leuker. Daarnaast hebben we best ervaring ook, dus is er een aardige balans in de groep. Het belangrijkste bij die jonge gasten is vertrouwen. Ze zullen het regelmatig zwaar hebben tegen hun directe tegenstander maar dat zal snel wennen. Wanneer het vertrouwen gegeven wordt en de spelers zelf nog niet te veel van zichzelf eisen, zal het goed komen. Ze leren snel en met de hulp van de ervaren mensen en de technische staf, gaan we proberen om iedere week, een heel klein beetje progressie te boeken.

IMG_0604-2Rohda 1 heeft twee mooie jaren gehad in de hoofdklasse onder leiding van Taco Poelstra. Helaas kwam Rohda 1 twee jaar op rij net tekort voor het spelen van de play-offs. Wat ga jij anders doen? En zit er nog meer rek in?
Ruud: De ploeg heeft het onder Taco inderdaad heel goed gedaan. Rohda is een ploeg die van iedereen kan winnen, maar soms ook heel knullig kan verliezen. Ik hoop met een iets andere manier van verdedigen en aanvallen voor meer variatie te zorgen, zodat we minder momenten krijgen waarin het niet loopt. Als we met onze koppies allemaal bij elkaar blijven dan zit er nog heel veel rek in deze groep.

 

Wat zijn de doelstellingen voor dit veld en zaalseizoen?
Ruud: De doelstelling vanuit de club is dat we een structurele hoofdklasser zijn/blijven. De selectie heeft inmiddels twee jaar net naast een play-off tickets gevist, dus zij zijn wel erg benieuwd naar die play-offs.
Imre: Qua doelstelling is het lastig om daar van te voren duidelijk over te zijn. Laat het tweede maar zo snel mogelijk veilig zijn, dat zou al heel knap zijn. Mochten we lekker in ons vel komen en men is bereid om voor elkaar te vechten, dan kunnen we wellicht een hele lastige ploeg zijn om van te winnen.

Wordt de titel door Rohda 1 en 2 zaterdag weer geprolongeerd?
Ruud: De Masters winnen zou natuurlijk super mooi zijn. We gaan er alles aan doen. Echter zijn we nog wel in voorbereiding, waardoor we dus nog dingen blijven proberen. Hopelijk komen er veel mensen kijken zaterdag. Naar het nieuwe veld en naar de nieuwe gezichten in de selectie. De selectie heeft de steun dit jaar hard nodig.
Imre: Ons eigen toernooi op het splinternieuwe veld. Hoe gaaf is het, om zelf dan de sterkste te zijn. Ik heb er in ieder geval veel zin in en hoop op een mooie dag met lekker weer!

Dank voor dit interview en heel veel succes!