Op zondag 12 juni was het tijd voor de seizoensafsluiting voor de jeugd en dat deden we met de Wipe Out. 

Nadat de kinderen zich hadden verzameld op het veld werden 4 teams gevormd. De teams gingen 3 onderdelen af en de bedoeling was om bij elk onderdeel de beste tijd neer te zetten. Onderdeel 1 was de wipe out baan, een voor een moesten ze touwtje springen, skippyballen, glijden over de buikschuifbaan en tenslotte dezelfde gekleurde ballen vissen uit het zwembadje.

Bij het tweede onderdeel werden een aantal kinderen geblinddoekt en zij moesten zo snel mogelijk van pion naar pion lopen door middel van de aanwijzingen van de andere teamgenoten. Alleen stonden tussen de pionnen heel veel bekertjes gevuld met water en lagen er ook allemaal waterballonnen. Een bekertje omstoten of op een waterballon staan betekende een tijdstraf. Het derde onderdeel was een parcours lopen met een ei op een lepel in de hand. Hier moesten de kinderen slalommen, over de evenwichtsbaan en onder de speeltoestellen heen.

Ondertussen hadden onze kangoeroes op het tweede veld hun eigen wipe out onder leiding van Emmy. Over de autobaan, het zwembad in en door de water spuwende slurf van de olifant. Zij hebben zich heel goed vermaakt.

Nadat alle teams de onderdelen hadden gedaan, werd de wipe out baan omgebouwd tot het veld voor het wipe out honkbal. De vier zwembaden vormden een honk en tussen de honken lagen buikschuifbanen. Het einde van het wipe out honkbal betekende het startsein van het watergevecht. Waterbalonnen, waterpistolen en emmers werden ingezet. Iedereen was dan ook zeiknat.

Na al het gespetter was het tijd voor de barbecue, goed verzorgd door Ed en Cor. Voordat iedereen weer voldaan naar huis ging was het eerst nog tijd voor de prijsuitreiking. Het beste wipe out team bestond uit Mark, Mischa, Damantha, Kayo en Senna. Zij kregen nog een heerlijk ijsje.

Ook werden de bekers uitgereikt aan de winnaars van de The Challenge. In de categorie A/B is Julian de beste met een totaal score van 133 punten. Kayo is de winnaar van de categorie E/F met een score van 92 punten. Mike en Tim, de winnaars van de senioren en de C, waren helaas niet aanwezig. Maar zij krijgen hun beker nog!

Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie!

De PAK

Bekijk hier alle foto’s van de Wipe Out: