Het zijn mooie tijden voor sportminnend Nederland.

Na de handbalsters gaan nu ook de volleybalsters naar Rio, Daphne loopt de benen onder haar bevallige lijfje vandaan en snelt op de 200 meter naar een wereldtijd, Ranomi zwemt haar benen onder het net zo bevallige kijfje vandaan en wordt voor het eerst in haar rijke carriere Europees Kampioen in een 50 meter bad en Steven fietst in Italie zijn benen onder zijn ik-heb-er-geen-verstand-van-maar-het-zal-ook-wel-een-bevallig-lijfje-zijn lijfje en dreigt als één van de weinige Nederlandse wielrenners ooit één van de drie grote wielerrondes te gaan winnen. En dan hadden we ook nog Kiki die in Neurenberg haar armen uit háár bevallige lijfje liep te slaan en voor de tweede keer een groot tennistournooi wist te winnen. Ja en dan heb ik het nog niet eens over waarschijnlijk het sportmoment van 2016. Ik denk dat ik alleen zijn naam maar hoef te noemen en iedereen weet wat ik bedoel. Ik zeg alleen maar MAX. Nooit eerder had ik een Formule 1 race volledig uit zitten kijken, maar nu heb ik anderhalf uur lang op het puntje van mijn bank gezeten. Het zweet in de bilspleet, klamme handen en uiteindelijk een oerkreet waarvan ik niet eens wist dat ik die in mijn eigen bevallige lijfje (ik snap trouwens de schaterlach van vrouw en dochters niet helemaal als ik dit zeg) had zitten. En dan moet de Olympische Spelen en het EK voetbal nog beginnen. O nee, die laatste doen we niet aan mee. Die slaan we dus effe over.
Kortom successen all over the place als het om de Nederlandse sportwereld gaat en dus moet ons aller Rohda wel mee in deze vaart der volkeren.

Gelukkig gaat dat ook de goede kant op. Vorige keer kon ik al melding maken van het kampioenschap van Rohda 1, afgelopen week kwamen daar nog maar liefst drie kampioenen bij. Als eerste donderdavond onze C1 die tegen EKVA met 7-4 zegevierden en daardoor de vlag mochten hijsen. Afgelopen zaterdag bleek ook de E1 niet meer van de bovenste plek te verdrijven te zijn na een 6-5 zege tegen KZ en als laatste liet de F1 zien over onverslaanbare kwaliteiten te bezitten. Tegenstander Thor kreeg alle hoeken van het veld te zien en met een onwaarschijnlijke 27-1 overwinning konden ook bij onze jongste pupillen de armen de lucht in.

Blijft er nu nog één ploeg over die het Rohda succes nog groter kan maken. En dat is Rohda 2, dat afgelopen zaterdag met meer dan 1 goal verschil van KCR 2 diende te winnen om aan de kop van de ranglijst te komen. Rohda 1 was vorige wedstrijd al kampioen geworden en dus konden alle spelers en speelsters weer hun opwachting gaan maken in ons tweede. Uiteraard waren zij het aan hun stand verplicht om zonder al te veel problemen dit varkentje te wassen en behoudens het eerste kwartier was er ook geen vuiltje aan de lucht. Tot 3-3 ging het nog gelijk op maar daarna liepen we langzaam doch gestaag weg. Bij rust was het 7-3 en na de 11-3 was het wel duidelijk dat Rohda 2 (laten we ze zo toch maar blijven noemen) voor deze opdracht zou slagen. Pas hierna ging KCR weer mee scoren, maar kon het geen pepernoot dichterbij komen. Het einde kwam bij 18-9, ruim voldoende om de uitnederlaag met 1 doelpunt verschil goed te maken en om op basis van onderling resultaat de eerste plaats in de ranglijst over te nemen. En dat betekent dat Rohda 2 volgende week bij BEP het kampioenschap en de daarbiij behorende promotie kan veilig stellen. Daar is dan wel de volle winst voor nodig.
Na het tweede dan nog de wedstrijd van Rohda 1 tegen KCR 1. Voor Rohda staat er natuurlijk niets meer op het spel, KCR daarentegen is nog volop in de strijd om degradatie verwikkeld.

En ook dit werd de voorspelbare, saaie, inspiratieloze wedstrijd die je vantevoren kon verwachten. Onze Rohda spelers en speelsters probeerden het nog wel, kwamen ook nog met 3-0 voor maar toen KCR echt gas ging geven was het pleit snel beslecht. Bij rust leek het nog te kunnen (6-8), maar na rust liep KCR snel weg en werd het uiteindelijk een stevige nederlaag.

Ik heb er de afgelopen weken al genoeg over geschreven en we kennen inmiddels allemaal wel de redenen waarom het nu gaat zoals het nu gaat, maar ik hoop toch echt van ganser harte dat onze korfbalbobo’s heel snel maatregelen zullen nemen zodat we van dit soort waardeloze korfbalpotjes in de toekomst verschoond zullen blijven. Dit is voor niemand meer leuk. Voor de spelers en speelsters niet, voor de trainer/coaches niet, voor scheidsrechters niet en al helemaal voor de supporters niet. Als dit volgend jaar ook weer mogelijk is dan voorzie ik zeer korte verslagen. Het vermelden van de uitslag en de doelpuntenmakers is dan wel voldoende. Hopelijk dat we dan nog heel veel meer Nederlandse sportprestaties naar voren kunnen halen zodat er dan tenminste wel nog steeds iets leuks blijft om over te schrijven. Want op deze manier is het schrijven van een spannend korfbalverslag ten dode opgeschreven.

Eindstand:
Rohda 1 – KCR 1 11 – 21
Rohda 2 – KCR 2 18 – 9

Doelpuntenmakers Rohda 2: Fred 5 (1 sw), Giovanni 4, Mike 4, Silvana 2, Mix 2 en Fleur 1

Doelpuntenmakers Rohda 1: Jelle 4, Amy 3, Jeff 3 en Annika 1

Rohda 2 kan dus volgende week bij winst de prijs ophalen van het beste team in de competitie. Dat zal gaan gebeuren in Purmerend. Of ik daarbij zal zijn is de grote vraag, aangezien Rohda 3 op hetzelfde tijdstip een wedstrijd moet spelen in Zaandam. En ook al heeft het derde zich dit weekend definitief in veiligheid gespeeld, als trainer/coach hoor je daar wel bij te zijn.

Dus ligt er misschien wel een uitdaging als ik er inderdaad niet ben voor iemand die ook verslaggeversbloed door de aderen voelt stromen. Het zou natuurlijk wel zo leuk zijn als er toch nog iets terug te lezen zal zijn over de gang van zaken volgende week.

Voor mij is het in ieder geval zeer waarschijnlijk, adieu, fijne vakantie iedereen en hopelijk tot volgend jaar!

Adri