Rohda E1 is op weg om het kampioenschap te gaan binnen halen. Deze hele veldcompetitie hebben zij op 1 wedstrijd na alle wedstrijden weten te winnen.

De wedstrijd thuis tegen Blauw-Wit E1 eindigde in een stand van 7-8. De andere wedstrijden tegen ZKC en KZ wisten zij wel te winnen, maar dat waren wel steeds heel spannende wedstrijden. Vandaag zaterdag 21 mei moest Rohda E1 het opnemen tegen KZ E2. En zou het lukken om ook deze wedstrijd weer te gaan winnen?

Onder leiding van scheidsrechter Errol Oppering begon de wedstrijd. Rohda wist door een mooi doelpunt van Kayo op voorsprong te komen. Het is natuurlijk altijd lekker dat je als eerste op voorsprong komt. En dan moet je proberen dat je geen tegen doelpunt krijgt. Maar helaas gebeurde dat wel en stond het gelijk. Er werd goed gespeeld en ook goed verdedigd, maar helaas bleven de doelpunten maar niet vallen. Uiteindelijk gingen ze de rust in met een gelijke stand van 1-1. Na de rust kwamen ze allemaal weer het veld op en gingen we weer van start. Door een mooi doelpunt van Lot kwamen wij weer voor te staan. Helaas was dit weer van korte duur, want KZ wist ook gelijk weer een doelpunt te scoren. Dus konden we weer vanaf het begin beginnen. De trainsters stonden aan te kant goede aanwijzingen te geven. Even later wist Jamie er de 3-2 te maken en stonden we weer voor. Zoals jullie zien was ook dit wel weer een spannende wedstrijd. Wij als ouders stonden aan de kant met een bonzend hart. Even later scoorde KZ toch weer de gelijkmaker. Daarna wist Lot er heel snel 4-3 van te maken. Door goed te blijven verdedigen bleef de stand een aantal minuten zo. Door een verdedigingsfoutje werd het toch weer gelijk. Even later kregen wij een strafworp. Onze aanvoerster Lot wist deze te benutten en stond het 5-4.

Wij waren hartstikke blij maar dachten wel probeer er nou nog een te maken dan sta je iets veiliger. Het geluk lachte ons toe want opnieuw kregen wij een strafworp. En omdat Lot het zo goed deed, mocht ze ook deze strafworp nemen. Deze keer zat hij er niet in maar ik weet niet precies wat er fout ging, want ze mocht de strafworp opnieuw nemen. En ja hoor dit keer zat hij er wel in en was de stand op 6-4 gekomen. Met nog 2 minuten was het toch nog wel heel spannend. KZ wist toch ook nog 1x te scoren en wij riepen en nu rustig de bal overspelen en dat ging gelukkig goed. En daar klonk het eind signaal van onze scheidsechter. Wij waren allemaal heel blij met dit fluitsignaal. Onze toppers hadden maar mooi weer gewonnen. De eindstand was dus in het voordeel van Rohda E1 uiteindelijk 6-5.

Nu waren we noch wel afhankelijk van wat Blauw-Wit zou doen. Die moest spelen tegen ZKC’31. Wij hoopten natuurlijk dat ze zouden verliezen, dan zouden wij nu al kampioen zijn. Bij een gelijk spel zouden wij op dit moment gezamenlijk kampioen zijn, alleen Rohda E1 heeft nog 1 wedstrijd te spelen en Blauw Wit heeft zijn laatste wedstrijd vandaag dus gespeeld. De wedstrijd zou pas beginnen om 11.00 uur dus moesten we zeker nog een uur wachten voordat we wisten of we nu al kampioen waren. Om kwart over 12 hebben we maar even naar Blauw Wit gebeld om de eindstand te weten van de wedstrijd van Blauw Wit tegen ZKC. En we hoorden dat dit een gelijke stand was geworden van 14-14 maar liefst! Dit betekende dat wij nu al gezamenlijk kampioen zijn, maar als wij volgende week winnen of gelijk spelen tegen ZKC’31 dan zijn wij alleen kampioen. En wij hopen natuurlijk dat onze toppers nog even gaan knallen.

Wij bedanken natuurlijk onze scheidsrechter Errol Oppering voor het fluiten en onze trainsters voor het coachen van onze kids. Jullie hebben het weer top gedaan!

Uiteraard feliciteren wij ons team met het Kampioenschap!

Onze doelpuntenmakers waren Lot 4x, Kayo 1x en Jamie 1x
Groetjes van Ingrid

Bekijk hieronder de actiefoto’s van Ruud Nierop: