Vorige week donderdag kon onze C1 al na vier wedstrijden het kampioenschap pakken.

De eerste drie wedstrijden werden immers gewonnen, en doordat de overige drie tegenstanders allemaal een keer van elkaar wisten te winnen was de voorsprong al na drie wedstrijden 4 punten.

De wedstrijd tegen EKVA stond al gepland voor de zaterdag er voor, maar doordat EKVA op die dag geen team op de been kon brengen moesten we noodgedwongen uitwijken naar de donderdag avond. Dat was overigens geen straf, want het was een zwoele ´zomer´avond (althans daar leek het op) zonder wind of regen. En ondanks dat we zelf de zaterdag er voor niet hoefden te spelen was er die dag ook nog goed nieuws te melden, want de andere twee teams in de competitie (Blauw Wit en OVVO) speelden gelijk tegen elkaar, waardoor we bij winst zelfs al alleen kampioen zouden worden. Geen van de andere teams zou dan nog op acht punten kunnen komen…

Het team leek daardoor extra gemotiveerd, want we begonnen zonder spanning aan de wedstrijd en er werden direct een aantal mooie aanvallen op de mat gelegd. EVKA liet zich echter ook niet onbetuigd, en er ontstond een snelle en spannende wedstrijd. Het was uiteindelijk onze Kim die na 10 minuten de score opende. Met een fraai schot toverde zij de 1-0 voorsprong op het bord. Langzaam trok de C1 de wedstrijd naar zich toe en door schoten van Kadir en Lieke werd de score uitgebouwd naar een comfortabele 3-0 ruststand.

IMG_9381Het kampioenschap leek hiermee veilig gesteld, maar het was in de tweede helft wel zaak om de concentratie te bewaren. Een half jaar geleden werd immers in de kampioenswedstrijd (veld najaar) een op het oog beslissende 4-0 voorsprong bij rust volledig weggegeven en leek het kampioenschap uit onze vingers te glippen toen we destijds 4-5 achter kwamen. Een ultieme goal in de laatste minuten bezorgden ons toen alsnog het kampioenschap, maar het was een wijze les!

Dit keer liet onze jeugd het niet zo ver komen. Tim en Kadir tilden de score naar een geruststellende 5-0 voorsprong. EKVA was de tweede helft wel beter bij de les en werd aanvallend ook steeds dreigender. Dit resulteerde in twee snelle goals, waardoor de stand 5-2 werd. Het was echter Tim die met een fraaie doorloopbal de score op 6-2 bracht. EKVA scoorde 6-3, maar met wederom een fraaie treffer van Kadir kwam de stand op 7-3. Het laatste woord was weer aan EKVA , die met nog vier seconden te spelen toch nog een treffer produceerde: 7-4. Direct daarna floot de scheidsrechter af en was het kampioenschap een feit.

En dat betekent dat jullie 2 uit 3 hebben gescoord. Zowel kampioen ´veld najaar´ als ´veld voorjaar´. Een mooie prestatie, zeker omdat er een aantal kids bij zitten die nog maar pas op korfbal zitten. Maar zoals wel vaker gezegd is jullie kracht dat jullie een hecht en vrolijk team zijn, en dat jullie voor elkaar door het vuur gaan. Leuk om te zien, ook voor de trouwe ouders die ik altijd langs het veld zie staan. Tenslotte wil ik Kimberley en Errol bedanken voor hun tijd en inzet, zij hebben zeker een groot aandeel in beide kampioenschappen.

De komende weken staan er nog twee wedstrijden op het programma, maar die zijn eigenlijk om des keizers baard. Hopelijk trakteren jullie ons nog op twee mooie overwinningen en worden jullie ongeslagen kampioen!

Groet,
Jan