Op een bewolkte, enigszins koele lentezaterdag heeft ons eerste gisteren haar eerste wedstrijd afgewerkt van het tweede deel van de veldcompetitie.

Voor degenen die het vergeten zijn nog even het verloop zoals het voor de zaal gegaan is. Toen werd er geen wedstrijd verloren, waardoor Rohda ongeslagen bovenaan stond met minimaal vier punten voorsprong op de achtervolgers. Kortom een zeer rooskleurige uitgangspositie voor de rest van de competitie.

Veel angst voor de wedstrijd tegen Sparta was er dan ook niet. Al zit het qua personele bezetting op dit moment niet helemaal mee. Het verhaal van Ivar is inmiddels wel bekend, maar ook Sherida zit op het moment redelijk in de lappenmand. Kon ze de laatste wedstrijd in de zaal al niet spelen vanwege een blessure aan een vinger, nu kwam daar ook nog eens een enkeltje bovenop, dus ook deze wedstrijd zat Sher aan de kant. Maar met Fred en Kira hebben we gelukkig een paar adequate vervangers in huis en zo begon ons eerste met al deze wetenschapjes aan de wedstrijd tegen Sparta dat in de lagere regionen van deze afdeling bivakkeert en waarvan we voor de zaal heel makkelijk wisten te winnen (25-12).

Maar hoe anders kan een wedstrijd dan toch lopen. Het werd namelijk een heel moeizaam gevecht, waarin zeker de eerste helft de scores duur waren. We openden wel heel snel met 2 doelpunten van Mike, maar daarna ging het allemaal niet zo makkelijk. En dat kwam doordat met name onze tweede aanval lange tijd het gaatje nauwelijks wist te vinden. Zelfs een strafworp werd gemist, een zeldzaamheid dit seizoen. Zo kwam het dat Sparta de gehele eerste helft kon aanklampen en zelfs op voorsprong kon komen. Gelukkig wist Rohda 1 de achterstand wel snel te repareren, maar meer ook niet. En dus brak de rust aan met een gelijke 7-7 stand.

Het eerste kwartier van de tweede helft was het niet veel anders. Rohda wist niet los te komen. Sparta putte daar moed uit en bleef gelijke tred houden. Dat bleef zo tot 11-11.

Op dat moment besloot coach Taco in te grijpen. Marnix kwam er in voor Fred, die vooral veel pech had met schieten. Veel op de korf maar net niet er in. En het was niet dat Marnix wel even achter elkaar raak ging schieten, maar blijkbaar wist hij alle positieve vibes van de afgelopen weken op zijn vakgenootjes over te brengen. Dat Marnix echt wel weet wat raak schieten is heeft hij inmiddels bewezen. Want afgelopen week kwam hij met het fantastische nieuws dat hij na een heerlijke combinatie en prachtig samenspel de eerste papa in de huidige selectie gaat worden. Marnix en Lotte gaan namelijk over een paar maanden papa en mama worden. En daarmee willen wij hen natuurlijk heel hartelijk feliciteren.

In ieder geval inspireerde de aanwezigheid van deze aanstaande vader de rest van het vak dusdanig dat zij voor het eerst in de wedstrijd er voor konden zorgen dat het eerste aanvalsvak met twee punten voorsprong voor de korf kon komen. En daarmee was ook gelijk de wedstrijd beslist. Want binnen no time was het verschil uitgebreid naar vier. Daarna kwam Joni er nog in voor Kira en Joni had maar heel weinig tijd nodig om haar invalbeurt te bekronen met een mooie doorloopbal. Het was uiteindelijk Fleur, die een sterke wedstrijd besloot met de laatste treffer van deze dag. En zo werd in het laatste kwartier uiteindelijk dan toch het klasseverschil nog uitgedrukt in een ruime overwinning.

Geen al te spetterende wedstrijd, maar dat mag de pret niet drukken. Gelukkig bleven jullie wel gewoon volharden en dat werd uiteindelijk beloond met de twee punten. Maar het allermooiste kwam na afloop. Toen de uitslagen van de andere wedstrijden langzaam binnen druppelden. Want BEP, de nummer 2 op de ranglijst, verloor van KCR, de nummer 7. En Rust Roest, de nummer 3 verloor ook. Van Die Haghe, de nummer 4 en de Meeuwen, nummer 5 op de lijst ging ook al ten onder tegen Vriendenschaar dat daarmee de eerste overwinning op het veld wist te behalen. Kortom een voortreffelijk weekendje dus. En inmiddels zou ik bijna willen zeggen, het is niet meer de vraag of ons eerste kampioen gaat worden, maar wanneer ze kampioen gaan worden. Als BEP nog een puntje ergens laat liggen dan kan dat al over drie weken. Maar dan zullen we wel zelf moeten blijven winnen uiteraard. Te beginnen zaterdag als ons eerste naar één van de sterkere teams uit de afdeling toe moet. In Eindhoven zal Rust Roest er natuurlijk alles aan doen om ons de eerste nederlaag toe te brengen. Nu kan Rohda 1 zich wel iets permitteren, maar ongeslagen kampioen worden staat natuurlijk ook wel heel erg lekker, dus laten we daar voor gaan. En dan komen die bloemen vanzelf wel.

Onze doelpuntenmakers tegen Sparta: Mike 6, Amber 2, Fleur 2, Giovanni 2, Kenny 2 (1 sw), Joni 1, Kira 1 en Ferdgie 1.

Volgende week weer veel succes in Eindhoven en tot volgende keer.

Adri

Theo Aurik was ook aanwezig en maakte weer een een mooie reeks actiefoto’s van Rohda 1 en 2. Bekijk alle foto’s hier.