Op zaterdag 20 februari speelde Rohda E1  een thuiswedstrijd tegen onze naamgenoot maar dan zonder h erin, namelijk Roda E1. Zal ons team eindelijk weer eens weten te winnen? Daarbij heeft ons team wel 2 meiden die geblesseerd zijn, te weten Lot en Romayssae. Bij deze wensen wij jullie van harte beterschap toe. Ook Kayo is niet van de partij want die moest naar scouting. Er werd dus voor vervanging geregeld en kregen Max van de Ende uit Rohda F1 erbij en Tarik Danisik uit de C1. Ook onze trainsters Isabella en Demi konden er niet bij zijn, maar gelukkig was Amy er wel bij.

De wedstrijd begon om 11.00 uur en wij hadden als scheidsrechter de oom van Bernade Koning, te weten Kees Koning. Dat was wel erg leuk en hij heeft ook echt goed gefloten.

In het begin van de wedstrijd kwamen wij achter te staan, gelukkig maar met 0-1. Ons team speelde lekker en kreeg een strafworp. Deze werd genomen door Jamie en hij scoorde de gelijkmaker. Kort daarna maakte hij er zelfs 2-1 van en stonden wij voor. Toch werd het weer gelijk want Roda E1 scoorde weer een doelpunt. In de 2e 10 minuten werd er gewisseld en kwam Tarik erin en ging Max er even uit.  Gelijk scoorde Tarik een doelpunt en stond het 3-2. Doordat ons team goed vrij speelde en goed bleef verdedigen, konden wij de voorsprong uitbreiden tot zelfs 6-2. Daarvan Scoorde Jamie nog 1 keer en Tarik nog 2 keer. Daarna was het rust en waren er dus 20 minuten gespeeld. Max kwam er weer in en Tarik ging er uit. Dat bleek een gouden wissel te zijn want Max zorgde ervoor dat de stand op 7-2 kwam te staan. Lekker hoor Max. Op een gegeven moment zag je dat Rohda E1 even inzakte waardoor Roda E1 zelfs 2 keer wist te scoren. Daarmee was de stand inmiddels 7-4.

Gelukkig bleef dit zo tot het einde van de wedstrijd. Toen moesten er alleen strafworpen worden genomen. Uiteindelijk was de stand bij de strafworpen 6-4.

Hierbij willen wij Max van de Ende en Tarik Danisik bedanken voor hun inzet. Echt goed gespeeld toppers! En uiteraard willen wij ook onze scheidsrechter Kees Koning hartelijk bedanken voor het fluiten.

Onze doelpuntenmakers waren: Tarik 3, Jamie 3 (waarvan 1 strafworp) en Max 1.

Ik wens jullie alvast veel succes toe voor de laatste wedstrijd te weten op zaterdag 5 maart en dan moeten we naar BEP in Purmerend.

 

Groetjes van Jamie