Wat zich de afgelopen weken al aandiende is afgelopen zaterdag in Capelle uiteindelijk de waarheid geworden. Na de geweldige start deze competitie met 10 punten uit 5 wedstrijden gingen de afgelopen weken te veel wedstrijden verloren.Doordat ook de concurrentie steeds weer punten liet liggen zijn we nog lang in de race gebleven voor de play-offs, maar afgelopen zaterdag in een er-op-of-er-onder wedstrijd viel het doek voor ons eerste. Bij KCC zou de verliezer definitief afhaken en jammer genoeg werd dat Rohda. Aan de ene kant een onnodige nederlaag, aan de andere kant een logische gezien de resultaten van de afgelopen weken. En toch was dit niet nodig geweest. Bijna de gehele wedstrijd zijn we minimaal gelijkwaardig aan KCC geweest. Maar in een tijdsbestek van 6 minuten werd de wedstrijd uit handen gegeven. Want 5 minuten voor rust was het 7-8 in ons voordeel, 2 minuten na rust stonden we ineens 6 achter (15-9). Een paar minuten waar ineens de focus even weg was, de concentratie verslapte enigszins, verschillende keren verloor iemand zijn tegenstander even uit het oog en KCC sloeg meedogenloos toe. Daarna werd er van alles gedaan om het tij nog te keren. Amber en Fleur werden van vak gewisseld, aanvallend werd er volop gewisseld en dat had op zich wel succes aangezien we toch weer dichterbij wisten te komen. Met nog 8 minuten op de klok was er toch weer de hoop dat het nog goed zou komen bij 22-20, maar juist op dat moment kregen we toch weer binnen 2 minuten 3 goals tegen en was het een gelopen koers. Dat het einde kwam bij 27-24 was alleen nog belangrijk voor de statistieken. Na afloop zagen we hier en daar een traan, maar was er toch ook het besef dat we blijkbaar nog net niet goed genoeg zijn.

Maar dan moet ik toch even iets tegen jullie zeggen. Natuurlijk is de teleurstelling groot want we waren er dit seizoen echt heel erg dichtbij. Dus als het dan op het nippertje niet lukt mag je teleurgesteld zijn, dan mag je even een traantje laten. Maar hey, jullie hebben opnieuw de hele korfbalwereld versteld doen staan. Niemand had met jullie rekening gehouden, in de voorspellingen werden jullie zelfs als één van de grootste degradatiekandidaten genoemd door sommige coaches. Bedenk eens dat jullie pas voor het tweede jaar in de hoofdklasse spelen, de meeste kampioenen zijn dan al weer gedegradeerd naar de Overgangsklasse of draaien aardig mee omdat ze het halve team hebben vervangen door spelers bij andere verenigingen weg te halen. Wij staan nog steeds met 6 mensen die 2 jaar terug kampioen werden. En dan reken ik Kenny daar nog niet eens mee, want die hoort er toch ook bij ook al speelde hij dat jaar niet bij Rohda. Alleen Mike en Fleur zijn er bijgekomen. Dus eigenlijk moeten jullie hartstikke trots zijn op wat er nu voor het tweede jaar achter elkaar gepresteerd is. En kijk eens wat jullie binnen de club hebben losgemaakt.

Ik loop toch al weer heel wat jaartjes bij Rohda 1 mee en het is nog niet eens zo lang geleden dat ik bij verdere uitwedstrijden eens om me heen keek en ik heel blij was als we naast de vaste supporters (Ans en Jan Mol, Harrie Scheerman, Fia en ik. Vergeet ik er nog 1 of 2?) nog wat mensen met een Rohdagezicht voorbij zagen komen. En dan afgelopen zaterdag in Capelle. Twee volle tribunes, toeters, confetti en gedurende de eerste helft meer lawaai en support dan bij de thuisspelende ploeg.

Nee hoor, als jullie over een paar weken het seizoen nog eens laten passeren, dan kan het niet anders of de lach moet dan doorbreken en zullen jullie snappen dat jullie ons, supporters, een geweldig seizoen hebben bezorgd. Want dat was het wat mij betreft. Echt een topseizoen, met geweldige wedstrijden, natuurlijk ook de teleurstellingen bij de nederlagen, maar zal ik je eens wat zeggen?

Eerlijk gezegd heb ik liever dat je hoog in de hoofdklasse meespeelt om play-offs dan dat je in de Korfbal League speelt maar daar troosteloos in de onderste regionen mee moet draaien en als kanonnenvoer voor die paar topclubs die Nederland rijk is moet dienen. Want zo eerlijk moet ik dan ook wel weer zijn. Voor de Korfbal League zijn we niet goed genoeg. Dan zul je inderdaad allerlei mensen van buitenaf moeten aantrekken, maar of dat nu het summum van het korfbalplezier zal zijn betwijfel ik. Voor mij persoonlijk hoeft dat niet.

Mensen jullie hebben er tot op de laatste seconde voor geknokt, het is niet gelukt. Punt. Jammer, maar er is nog wel iets te verhapstukken dit jaar. Er staat nog een mooi slot van het jaar 2015-2016 aan te komen. Er ligt nog een kampioenschap voor het oprapen. Laten we ons daar vanaf nu met zijn allen op gaan concentreren. Nog eerst even een wedstrijdje tegen Wageningen in de zaal. Zorgen dat je ongeschonden uit die strijd komt. Tussendoor hoor ik al van diverse dat ze nu eerst een paar dagen er tussenuit knijpen. Even de zinnen verzetten in de sneeuw of misschien wel ergens in de zon of gewoon thuis af en toe een dagje weg. Zorgen dat alle pijntjes verdwijnen. En daarna op voor dat mooie slot van dit seizoen.

 

Onze doelpuntenmakers tegen KCC: Mike 6 (3 sw), Kenny 6 (3 sw), Silvana 3, Ferdgie 3, Amber 2, Sherida 2 en Jelle 2

 

Tot volgende keer, Adri

 

Klik hier voor de foto’s die gemaakt zijn door Theo Aurik

Klik hier voor de foto’s gemaakt door Peter van Dieren van de wedstrijd KCC 1 – ROHDA 1

Klik hier voor de foto’s gemaakt door Peter van Dieren van de wedstrijd KCC 2 – ROHDA 2