De eerste van een drietal zeer lastige uitwedstrijden op een rij. De vraag was natuurlijk hoe ons eerste zich zou houden na de onverwachte nederlaag vorige week tegen HKV/Ons Eibernest. En hoe zou het nagenoeg gedegradeerde SKF zich opstellen deze wedstrijd.

De geluiden vooraf beloofden in ieder geval een zeer strijdbaar SKF dat zich nog niet bij de degradatie had neergelegd. Coach Taco had enkele wijzigingen in de opstelling aangebracht waardoor Amber en Fleur van vak wisselden, terwijl Ferdgie in de basis begon. En of het nu hierdoor kwam of dat SKF niet echt scherp aan de wecstrijd begon, maar na 3 minuten hadden we vier aanvallen gespeeld en stond het 0-4. Een superstart natuurlijk. Alleen konden we dat niet direkt een vervolg geven. SKF krabbelde puntje voor puntje terug al werd er door ons wel steeds meegescoord. Toch had SKF ons bij 10-10 weer bij de kladden. Maar een sterk slot van de eerste helft zorgde er voor dat we met 10-15 gingen rusten. En achteraf was dat wel de nekkebreker voor SKF.

In de tweede helft werd de strop nog war verder aangedraaid en liep ons eerste nog verder uit 13-22. Hierna liet ons eerste de teugels wat vieren wat SKF de gelegenheid bood om wat dichter bij te komen al werd het verschil niet eens echt veel kleiner.

En zo kwam bij 17-24 het einde na een door Rohda zeer gedegen wedstrijd en gingen de belangrijke puntjes verdiend mee naar Amsterdam. Hoe belangrijk bleek achteraf toen de overige uitslagen in de poule bekend werden. KCC verloor van Nic. OVVO won van SCO en Wageningen verloor van HKV/OE (dus was het toch niet zo raar dat wij vorige week zo maar van HKV/OE verloren). Hierdoor staan we ineens weer alleen op de 2e plaats. Twee punten achter Wageningen, twee punten voor Nic, KCC en OVVO. Nog drie superspannende weken dus. Het kan nog echt alle kanten op. Wat iedereen al voorspelde voor het begin van deze kompetitie begint langzamerhand ook echt uit te komen. Iedereen kan van elkaar winnen, alleen SKF valt eigenlijk buiten de boot en waar Wageningen lange tijd onaantastbaar leek laten die nu toch ook wat steekjes vallen.
Wat dat betreft is het wel een prettige gedachte dat de nieuwe opstelling van afgelopen zaterdag de nodige perspectieven biedt voor het slot. Soms nog wel wat onwennig (logisch natuurlijk als je nog niet eerder in deze samenstelling hebt gespeeld), maar duidelijker een stuk beter dan de afgelopen weken. Amber lijkt de broodnodige rust te brengen in het ene vak, terwijl Fredje zich gelijk een steunpilaar toonde in het andere vak. Niet alleen door zijn ongebreidelde werklust, maar ook met zijn vertrouwde schotje. Liefst vijf keer was het raak zoals het dit keer toch meer van de heren kwam. Mike was weer ouderwets op dreef, terwijl Kenny niet voor zijn nieuwe vakmaatje onder wilde doen en ook vijf keer wist te scoren. Dat de dames in dit geweld wat minder vaak scoorden maakte niet zoveel uit. Deze wedstrijd en die van vorige week hebben laten zien dat we het over alle schijven kunnen en vooral dat was de afgelopen jaren toch de grote kracht. Dat heeft ons zover gebracht als we nu zijn. En dat zullen we de komende drie weken ook heel hard nodig hebben, want het programma dat nu voor de boeg ligt liegt er niet om. Volgende week SCO. Dat zal echt een hele harde dobber worden. SCO zal er volop klappen. Sowieso doen ze dat altijd in Friesland en daarnaast hebben zij plotseling het degradatiespook bovenop hun nek zitten. Het is dus alle hens aan dek in Oldeholtpade, maar als wij onze verdedigende kwaliteiten kunnen tonen dan moeten we de punten mee naar Amsterdam kunnen nemen.

Het moge duidelijk zijn dat het einde van de kompetitie nadert. In deze fase zal elk puntje bijna dubbel tellen. Nog vijf teams die in hevige strijd verwikkeld zijn om de twee playoff plekken. De eerste afvaller zal na komend weekend bekend zijn aangezien OVVO en Nic elkaar zullen ontmoeten in Maarssen. Wageningen zal de punten wel pakken tegen SKF (al weet je het met zo een streekderby maar nooit) en KCC krijgt het in de winning mood zijnde HKV/OE op bezoek. Maar eerst zelf winnen bij SCO. Iedereen dus op naar Friesland as. zaterdag en anders vanaf 20.00 uur duimen voor Rohda 1.

De doelpuntenmakers deze week: Mike 8 (1 sw), Ferdgie 5, Kenny 5 (2 sw), Silvana 3, Amber, Sherida en Fleur 1x

Heel veel succes in Friesland en tot volgende week,

Adri