Voorlopig gaat het crescendo met ons eerste want ook de derde wedstrijd werd in een overwinning omgezet. Dit keer geen bloedstollende partij korfbal maar een zeer overtuigende zege op één van de mindere broeders in onze hoofdklasse.

SKF probeerde wel van alles om Rohda 1 uit het spel te halen, greep daarbij regelmatig naar zeer fysiek spel maar ons eerste bleef daar redelijk stoïcijns onder en scoorde er deze wedstrijd lustig op los. Al moet ik zeggen dat het onze ‘geroutineerde’ aanval allemaal wat makkelijker af ging dan het andere vak, dat eigenlijk de hele wedstrijd maar niet in zijn spel wist te komen. Ondanks dat bleven ze gelukkig wel gewoon meescoren zodat het geen verdere invloed op het wedstrijdverloop had, maar het had allemaal nog wel wat beter gekund.
ROHDA SKF 1
Foto Theo Aurik

Vanaf het eerste fluitsignaal van het arbitrale duo Goesije en Groenendijk (dat onopvallend en dus goed deze wedstrijd in goede banen leidde) liet ons eerste er geen misverstand over bestaan naar welke ploeg de punten zouden gaan. SKF schoot in die eerste periode niet echt geweldig en onze rebound had daardoor heel weinig moeite om de duels te winnen, als je al van duels mag spreken, want meestal stond de SKF afvang zo gepositioneerd dat ze niet eens bij de bal konden komen. Onze aanval werd dus constant gevoed en kon zelf naar hartelust de korf van SKF bestoken. Dat leidde al snel tot een 2-0 voorsprong waarna Fleur de eerste van een aantal beauties in de korf frommelde toen ze een doorbraak met één hand van onder de korf en met een SKF dame op haar rug toch wist af te ronden. Vervolgens liepen we door naar 6-2, waarna er even een kink in de kabel kwam. Het scoren stokte enkele minuten en dat kan je je op dit niveau nu eenmaal niet permitteren. SKF rook heel even zijn kans en trok de stand gelijk, maar voordat SKF zich gekkere ideëen in het hoofd kon halen hadden Kenny en Amber de stand al weer naar 8-6 getild. Op dit verschil bleven beide ploegen een tijdje hangen tot dat Rohda pal voor rust nog even aanzette en naar 15-11 uitliep. De ruststand kwam uiteindelijk bij 15-12.
In de rust was niet het spel of de voorsprong van Rohda onderwerp van gesprek maar de ongebruikelijke manier van wisselen bij SKF. Al na een minuut of 12 begon het heen en weer wisselen van enkele dames. Uiteraard zal daar een idee achter gezeten hebben, alleen heb ik die niet kunnen ontdekken. Tenzij er sprake is geweest van een lichte blessure of anderszins fysiek ongemak dan zou ik het nog kunnen begrijpen maar nu leek het meer op wisselen op goed geluk en in de hoop dat Rohda er van in de war zou raken, maar het leek er meer op dat SKF zelf de kluts kwijt raakte. Beter werd het spel er in ieder geval niet van. Wij vonden het wel best natuurlijk en lieten ons er niet echt door van de wijs brengen.
Na rust eigenlijk een zelfde spelbeeld, waarbij ons eerste steeds het initiatief behield. Het verschil bleef tot 21-17 steeds hangen op zo een 4 goals, maar daarna was het snel gebeurd. Het voorlopig-nog-wel-bijna-echtpaar ten Hulsen en Massing produceerden pal na elkaar een mooie doorloopbal waarbij vooral die van Giovanni tot de verbeelding sprak. En dan met name door het aandeel wat schoonmama in dit doelpunt kende. Door het aanvangstijdstip had Gio vroeg gegeten. Tijdens de wedstrijd kreeg hij last van een zgn. hongerklop. Plots liepen de benen vol met pap en dus moest er snel wat suiker naar binnen. Een Snicker was snel gehaald en zo stond schoormoeders ineens bijna in het veld.
Twee tellen later was de Snicker in 1 hap nog slechts een kwart Snicker. Gio krijgt gelijk de bal, stormt al kauwend naar binnen en scoort met een mooie onehander de 23-17. Niet veel later is het al 27-19 en was de wedstrijd wel beslist. Toch bleef ons eerste vol doorgaan want er lag nog een nieuw doel in het verschiet. Niet eerder was het gelukt sinds de terugkeer in de hoofdklasse om de 30 aan te tikken en met nog 6 minuten op de klok zou dat toch moeten kunnen lukken. En inderdaad met nog 2 minuten te gaan was het moment daar en het was Sherida die het genoegen smaakte nummer 30 door de korf te mikken. En of het niet genoeg was werden de supporters ook nog eens getrakteerd op een toverbal van onze jarige Kenny (bij deze gefeliciteerd) want waar bij een vrije bal van Sherida de beide SKF dames zich volledig op Sherida concentreerden en Amber daarbij volledig uit het oog verloren speelde Kenny de bal niet terug naar Sher maar gaf hij blind de bal achterwaarts tussen zijn benen door naar Amber die daarmee helemaal alleen onder de korf werd gezet en dat kun je aan haar wel overlaten. En zo was nummer 31 ook geboren. Het duel werd uiteindelijk afgesloten met een afstandschot van Giovanni.
En zo bleef ons eerste ook in deze derde wedstrijd ongeslagen. En hadden de supporters lekker ontspannen van deze wedstrijd kunnen genieten. Vanaf volgende week kunnen we gaan kijken waar we met Rohda 1 nu eigenlijk echt staan. Want de komende wedstrijden ontmoeten we de favorieten in deze hoofdklasse. Wij beginnen met een bezoek bij het uit de korfballeague gedegradeerde OVVO dat de competitie met twee nederlagen begon maar deze week de eerste overwinning wist te behalen in Friesland bij SCO. OVVO heeft de duidelijke ambitie uitgesproken direkt weer te willen terugkeren naar het hoogste niveau en zal zich in dat streven tegen ons geen nieuwe nederlaag kunnen permitteren. Zal ons eerste laten zien dat we echt een rol van betekenis kunnen spelen en de ongeslagen status weten te behouden of zijn we te groot voor het servet maar te klein voor het tafellaken? Wat dat betreft zal de ploeg uit Maarssen een eerste echte graadmeter vormen, want velen zien OVVO nog steeds als één van de twee favorieten voor de kruisfinales. Zeker is in ieder geval dat iedereen de volledige focus zal moeten tonen en absoluut bij de les moet zijn en blijven want anders zal de routine van OVVO wel eens de doorslag kunnen gaan geven. Maar lukt het om de absolute topvorm te verkrijgen dan is er wel het een en ander mogelijk en kan aan OVVO een gevoelige tik uitgedeeld worden. In ieder geval veel succes en tot volgende keer.

Onze doelpuntenmakers tegen SKF: Kenny 8 (4 sw), Mike 6 (2 sw), Sherida 5, Amber 4, Giovanni 3, Ivar 3, Fleur 2 en Silvana 1.

Adri